spot_img
spot_imgspot_img
10.4 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Brüksel Havaalanı’nda şok intihar

Seçtiklerimiz

Sırp hükümetinden yapılan açıklamada, Brüksel’deki NATO Dışişleri Bakanları toplantıları sırasında yaşamına son veren 52 yaşındaki Milinkovic’in dün "trajik bir şekilde" hayatını kaybettiği bildirildi.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, Milinkovic’in Sırp heyetle birlikte dışişleri bakanlığı yetkililerini beklerken, üzerinde bulundukları 8-10 metrelik platformdan bir anda atladığını söyledi.

Aynı kaynak, intiharın, Sırp heyetin NATO yetkilileriyle görüşmeye hazırlandığı sırada gerçekleştiğini belirtti.

Sırp büyükelçinin bir süredir depresyonda olduğu ve intiharın bundan kaynaklanmış olabileceği de söyleniyor.

"HERKESİ ŞOKE ETTİ"

Hürriyet Dünyası’ndan Emre Kızılkaya’nın bildirdiğine göre, NATO Genel Sekreter Yardımcılığının Siyasi İşlerden Sorumlu Vekili ve İttifak’ın eski sözcüsü James Appathurai, Brüksel’deki NATO Karargahı’nda yaptığı açıklamada intiharın "herkesi şoke ettiğini" söyledi.

Appathurai, "Genel Sekreter (Anders Fogh) Rasmussen çok üzgün. Kişisel ve mesleki anlamda çok özlenecek bir insanı kaybettik. Çok başarılı bir diplomattı. Olay konusunda polisin kamuoyuna açıkladığı dışında bir bilgiye sahip değiliz" dedi.

Eski bir gazeteci olan Milinkovic daha önce de Avustralya büyükelçisi olarak görev yapmıştı. Sırbistan NATO üyesi değil ancak birliğin karargahında bir elçiliği bulunuyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika