spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Bingöl  havaalanı’nın yüzde 80’i tamamlandı

Seçtiklerimiz

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından geçen haziran ayında temeli atılan, kent merkezinin 20 kilometre uzağında, Çeltiksuyu köyü mevkisinde yapımı devam eden Bingöl Havaalanı inşaatında çalışmalar sürdürülüyor.

       

 
        Yıllık 500 bin yolcu kapasiteli olacak havaalanı için 2 bin 300 metre uzunluğundaki pistin 1 bin 700 metrelik bölümüne beton kaplama yapıldı.

       

        Bingöl Havaalanı Saha Mühendisi Metin Pirinççi, gazetecilere yaptığı açıklamada, hafriyat, kazı ve dolgu işlerinin tamamlandığını, pistin zayıf beton kaplama çalışmalarına başlandığını söyledi.

       

        Hava şartlarının el verişli olması halinde havaalanı inşaat ının öngörülen süre olan 2011 Temmuz ayında tamamlanacağını ifade eden Pirinççi, inşaatın fiziki olarak yüzde 80 oranında tamamlandığını kaydetti.

       

        Firma olarak sadece pistin alt ve üst yapısını üstlendiklerini anı msatan Pirinççi, "Serbest sıkıştırma işleri bitmiş olan zemin üzerine beton dö külmeye başlandı.

       

Beton dökme işi iki tabaka halinde olacağı için zayıf tabaka dökümü şuan yapılıyor. 15-20 gün içerisinde zayıf beton tabakasını bitirecek duruma geliriz" dedi.

       

         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika