spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
İstanbul
Pazar, 19 Mayıs 2024

Banka Yöneticisi, Bir Havayolu Yolcusunun Üzerine İşemeyle Suçlandı

Seçtiklerimiz

Hindistan polisi Cumartesi günü ABD merkezli bir bankacılık şirketinin üst düzey yöneticisini, Kasım ayı sonlarında New York’tan Yeni Delhi’ye giden bir Air India uçuşunda başka bir yolcunun üzerine işediği iddia edilen bir olayla ilgili olarak tutukladı.

Yakın zamanda Wells Fargo’nun Hindistan yan kuruluşunun başkan yardımcısı olarak görevinden kovulan yönetici Shankar Mishra, cinsel taciz, müstehcenlik ve bir kadının alçakgönüllülüğünü aşağılamak da dahil olmak üzere çeşitli Hindistan yasalarına göre suçlamalarla karşı karşıya. Yerel basında çıkan haberlere göre, 14 gün süreyle adli gözaltında tutuldu.

Havayolunun Çarşamba günü polise şikayette bulunmasının ardından kamuoyuna açıklanan olayla ilgili haberler, Hindistan sosyal medyasında öfkeye yol açtı. Olay ile şikayet arasındaki gecikme, Air India’nın durumu nasıl ele aldığına dair soruları da gündeme getirdi.

Kurbanın ifadesine göre, adı polis tarafından açıklanmayan 72 yaşındaki bir kadın olan Bay Mishra, olayın olduğu uçuşta business class’ta sarhoş görünüyordu.

Uçağın Yeni Delhi’ye varmasından bir gün sonra, 27 Kasım’da Air India’nın başkanına yazdığı bir şikayette, kurban inişten sonra Bay Mishra’nın derhal tutuklanmasını talep etti. Ancak uçağın mürettebatı, kurbanın isteği dışında yolcuyu önüne getirdi. Özür diledi ve ailesinin iyiliği için bağışlanması için yalvardı.

Air India’nın başkanına yaptığı açıklamada, “Zaten perişan haldeyken, korkunç olayın failiyle yakın mesafeden yüzleşmek ve onunla müzakere etmek zorunda kalınca daha da şaşırdım” diye yazdı.

Havayolunun konuyu nasıl ele aldığıyla ilgili yaşadığı tek sorun bu değildi. Havayolu personelinin idrarla ıslanan ayakkabılarına ve çantalarına dokunmayı reddettiğini, sadece dezenfektan sıktığını söyledi. Havayolu pijamalarını ve çoraplarını değiştireceklerini söylediler, ancak başlangıçta farklı bir koltuk talebini reddetti.

Avukatları tarafından yapılan açıklamaya göre, uçak indikten sonra Bay Mishra, kadının eşyalarının kuru temizlemeye verilmesi için tıslamayı kabul etti. İkisi arasındaki bir WhatsApp sohbetinin, Bay Mishra’nın kıyafetlerini ve çantalarını 28 Kasım’da temizlettiğini ve 30 Kasım’da kendisine teslim edildiğini gösterdiğini söylediler.

Açıklamaya göre, şikayeti Bay Mishra’ya değil, havayoluna aitti. Air India’nın polise şikayette bulunmak için neden haftalarca beklediği açık değil.

Şikayetin yapıldığı Yeni Delhi’deki polis, Bay Mishra’nın Hindistan’ın finans başkenti Mumbai’deki evinin, olayla ilgili olarak memurlar Cuma günü oraya vardıklarında kilitli olduğunu söyledi. Akrabalarının müfettişlerle işbirliği yapmadığını söylediler. Bay Mishra, Cumartesi günü güneydeki Karnataka eyaletinde bulundu ve tutuklandı.

Air India’nın bir temsilcisi, şirketin kolluk kuvvetleriyle işbirliği yaptığını söyleyerek yorum yapmaktan kaçındı.

Wells Fargo, Cuma günü geç saatlerde yaptığı açıklamada, şirketin çalışanlarını en yüksek profesyonel ve kişisel davranış standartlarında tuttuğunu ve davaya karışan kişinin kovulduğunu söyledi.

Yine Cuma günü, Hindistan’ın en üst düzey havacılık düzenleme kurumu, havayolu şirketlerinin asi yolcularla sıkı bir şekilde ilgilenmesi ve havacılık makamlarına derhal şikayette bulunması gerektiğine ve bu uyumsuzluğun yaptırım uygulanmasına yol açacağına dair bir tavsiye uyarısı yayınladı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika