spot_img
spot_imgspot_img
12.5 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Bakan Soylu’dan pasaport kurnazlarına sert uyarı!

Seçtiklerimiz

Koronavirüs kısıtlamalarında ikamet sahibiyken pasaportuyla yabancı gibi kısıtlamayı ihlal edenleri sert bir dille uyaran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Pasaportun var ama sen ikamet sahibisin. Açık söylüyorum, kim ikamet sahibi ve pasaportuyla bunu istismar etmeye kalkarsa ikametini iptal ederim.

Böyle bir yetkim var, acımam” dedi.Koronavirüs Salgınıyla Mücadele Değerlendirme Toplantısı’nda önemli konulara değinen Soylu, “Bakın Kasım ayında aldığımız tedbirlerle yukardan aşağıya hep birlikte inişi yakaladık.

Yine aynı şeyi sağlamakla mükellefiz. Bir mesele var; yabancıların da muafiyetleri… Pasaportun var ama sen ikamet sahibisin.

Açık söylüyorum, kim ikamet sahibi ve pasaportuyla bunu istismar etmeye kalkarsa ikametini iptal ederim. Böyle bir yetkim var, acımam da. Siz turist kılığında bunu istismar edeceksiniz, buna da müsaade etmeyeceğiz” dedi.

TEK TEK KONTROL EDİLECEK!

Öncelikli amacın ceza yazmak olmadığını, kurallara uyulmasını tembih etmek gerektiğini hatırlatan Soylu; “‘Ben kamu görevlisiyim, avukatım, çiftçiyim’ deyip gün boyu kısıtlamalardan muaf olduğunu sanan, bakkala markete gidiyorum deyip tüm şehri gezmeye kalkan olursa buna kesinlikle müsaade etmeyin.

Valilerimiz, kaymakamlarımız için yeni bir seferberlik başlatıyoruz. Tüm gücümüzle sahada olacağız. Gerekirse tek tek arkadaşlarımız kontrol edecek. Sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili kimsenin genel bir muafiyeti söz konusu değildir. Muafiyetler zaman ve güzergahla sınırlıdır.” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika