spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Bakan eşlerine VİP umre

Seçtiklerimiz

Son dönemde artan Umre ziyareti kervanına bakan eşleri de katıldı. Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Üyesi Melek İpek’in organize ettiği hanımlar Umre organizasyonuna 4 bakanın eşi de katılıyor. 180 kişilik VIP Umre ziyareti için devreye giren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suudi Arabistan Kralı Abdullah ile görüştü. Kral Abdullah’ın özel izniyle VIP konuk statüsünde gerçekleşecek 10 günlük Umre gezisinde Mekke’deki Hilton Oteli’nde konaklayacak olan kadınlar, süit oda için 2 bin 160, normal oda için 1600 Avro ödeyecek.

GÜL KRAL’LA GÖRÜŞTÜ
Son dönemde artan Umre ziyareti kervanına bakan eşleri de katıldı. Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Üyesi Melek İpek’in organize ettiği hanımlar Umre ziyaretine 4 bakanın eşi de katılıyor. 180 kişilik VIP Umre ziyareti için devreye giren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suudi Arabistan Kralı Abdullah ile görüştü. Kral Abdullah kadınlar bu özel Umre ziyareti için özel izin çıkardı. 10 günlük Umre gezisinde Mekke’deki Hilton Oteli’nde konaklayacak olan kadınlar, süit oda için 2 bin 160, normal oda için 1600 Avro ödeyecek.

BAKAN EŞLERİ YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ
Kadınlara özel VIP Umre ziyaretine Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in eşi Gülten Çiçek ile yeni evlenen kızı İclal Cicioğlu ile kayınvalidesi Fatma Sevil Cicioğlu, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in eşi Şahsenem Çelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler’in eşi Mehtap Güler ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım da katılıyor. Meclis Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya’nın eşi ve kızı Hatice ve Zerrin İyimaya da Umre heyetinde yer alıyor. Meclis Başkanı Köksal Toptan’ın eşi Saime Toptan ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın eşi Şeyma Akdağ ise mazeretleri olduğu gerekçesiyle geziye katılmadı.

SOSYETE DE KATILIYOR
Kadınların 10 günlük umre ziyareti Perşembe günü saat 12.00’de Türk Hava Yolları’ndan kiralanan uçakla Mekke’ye hareket etmeleriyle başlayacak. Kadınlar Mekke ve Medine’yi kapsayan umre ziyaretinin ardından 28 Şubat’ta Türkiye’ye dönecek. Melek İpek’in organize ettiği geziye ünlü işadamlarının eşleri ve Türkiye’nin dört bir yanından sosyetenin ünlü isimleri de katılıyor. Geziye katılacaklar arasında Çeçen Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen’in eşi Nezahat Çeçen, Alara otellerinin sahibi Gürel ailesinden Seniye Gürel, Altınbaş’lardan Ayşe ve Mine Nur Altınbaş, Karacaoğlu ve Urfalı Hacı Mehmet ailesinden isimler de bulunuyor. Sosyete mevlidhanı olarak bilinen Şengül Tezcan da 180 kişilik Umre heyetinde yer alıyor. Tezcan, Dini konularda rehberlik yapacak.

HİLTON OTELİNDE KALACAKLAR
Hanımlar heyeti, Mekke’de Hilton Oteli’nde konaklayacaklar. Bu gezi için uçak kirası dahil sosyete Umre gezilerini organize eden Eman Tur’a kişi başı süit odalar için 2 bin 160, normal odalar için bin 600 Avro ödeyecekler. Mekke ve Medine’de hanımların ulaşımı için otobüsler de ayarlandı ve kimin hangi otobüsle seyahat edeceği belirlendi.

KRAL’DAN JEST
Suudi Arabistan mevzuatına göre Umre mevsimi Kameri aylardan 15 Safer’ de başladığından bu yıl Umre turları 15 Mart’tan sonrasına denk geliyor. Özel Umre ziyareti için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suudi Arabistan Kralı Abdullah ile görüştüğü v e VIP konuklar için Suudi Arabistan Kralı Abdullah’ın özel izin çıkardığı öğrenildi. Umre ziyaretine Cumhurbaşkanı Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’ün de davet edildiği ancak önemli bir programını gerekçe göstererek katılmadığı öğrenildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika