spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

BA nasıl 170 milyon dolar kar etti?

Seçtiklerimiz

 

       

İki yıldan sonra ilk kez kâr ettiğini açıklayan British Airwyas havacılık sektöründeki eski gücüne dönmeyi hedefliyor.

       

Dünyanı sayılı havacılık şirketlerinden British Airways, grevler ve İzlanda’da yaşanan volkan patlaması sonrasında alınan önlemler sayesinde ilk 6 ayda net 170 milyon dolar kar ettiğini açıkladı.

       

 

       

British Airways bu arada İspanyol havayoları  Iberia ile birleşmek için hissedarlarından onay istiyor.

       

 Avrupa’nın en büyük üçhavacılık birlğininde büyük abi görevini üstlenen Britsih Airways aynı zamanda bu üçbirliğin gizli patronu da.

       

 Avrupa havacılık birliği One World ‘unda gizli patronu olarakta bilinen British Airways’i  gücü ABD’li havayoları şirketlerinin beslediği opreasyonel ortaklarında önemi büyük.

       

İspanyol havayolu şirketi Iberia ile birleşmesinin Ocak ayında tamamlanması ve bu birleşmeyle şirketlerin beşinci yılda 350 milyon sterline yakın tasarruf sağlaması bekleniyor.
       
        Şirketin Avrupa Operasyon sorumlusu yaptığı açıklamada geçen yıl dünyanın ekonomilerinin yaşadığı umutsuz tablodan etkilendiklerini ancak bu yıldan itibaren yeni gelişmeleri fırsata çevirmeye devam edeceklerini söyledi.
       
        2008’de başlayan kriz en çok hava taşımacılığını vurmuştu. Dünyanın önemli havayolu şirketlerinden son gelen bilanço verileri krizin yeni bir aşamaya girdiğinin, ikinci dip ihtimalinin de iyice azaldığının bir kanıtı olarak görülüyor.
       
         Lufthansa Şirketler Grubu, 2010 yılının ilk 9 ayında 524 milyon euro kâr elde etti. 20.2 milyar euro ciro yapan grup, işletme kazancını bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla 386 milyon euro artışla 612 milyon euroya yükseltti. İşletme kârının yıl sonunda 800 milyon euroyu aşması bekleniyor. British Airways,böylece  iki yıldır ilk kez kâr açıkladı.

       

80 HAVAYOLU TARİH OLDU
        2009-2010 yılları havacılık sektöür için kara bir yıl oldu. Rusya, Slovakya, İspanyai Meksikai Suudi Arabistan ve ğek çok ülkedeki 80 havayolu iflas etti.

       

Yine bu yıllarda Avrupali havacılık şirketlerinin yaşadığı kriz henüz son bulmadı. Polonyalı LOT, Sabena , Alitalia,Olimpic Air başta olmak üzere pek çok şirket yakın zamanda devlet desteği bulamazlarsa kapanma ve satılma tehlikesi ile karşı karşıyalar.

       

Sıkıntılardan kurtulamayan Hollandalı KLM son anda Air France ile birleşti, Swiss Air ise Lufthansa ile birleşmeyi bir şans kabul ediyor.Ardından Delta ve Northwest birleşen dünyanın en büyük havayollu şirketleri oldu.

       

HAVACILIK ÜÇ GÜNDE 1 MİLYAR ZARAR ETMİŞTİ
       
İzlanda’daki Eyjafjöll yanardağının patlamasının ardından, rüzgarla birlikte küllerin Kuzey Avrupa’ya dağılması, Delta Air Lines, British Airways ve Qantas Airways gibi dev havayolu şirketlerinin seferlerini iptal etmesine neden olmuştu.
       
        Kül bulutları en fazla Norveç ve İskoçya’yı etkisi altına alırken, İngiltere’nin bir kısmı, İrlanda, İsveç, Finlandiya ve Rusya’da etkilenen ülkeler içinde tehlike yaratmış ve özellikle Avrupa’da havayolu şirketlerinin kazancı bu olaydan yaklaşık 1 milyar dolar zarar etmişti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika