spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

BA, erkek personele makyaj ve piercing izni veriyor

Seçtiklerimiz

British Airways,, çalışanlarının bireyselliğini savunmak amacıyla katı tek tip kurallarını gevşeten en son havayolu oldu.

Havayolunun üniforma yönergelerinde yakın zamanda yapılan bir güncellemenin ardından, pilotların ve kabin ekibinin artık cinsiyetlerine bakılmaksızın yüzlerinde sakal, makyaj, takı ve tırnak cilası kullanmalarına izin veriliyor.

Taşıyıcı, “kapsayıcı” bir ortamı teşvik etmek amacıyla işçilerin “kendilerinin en özgün versiyonu” olmalarını istediğini söyledi.

CINSIYETÇI ÜNIFORMA POLITIKASıNı RAFA KALKTI

British Airways sözcüsü CNN’ye yaptığı açıklamada, “British Airways’deki tüm meslektaşlarımızla gurur duyuyoruz ve kapsayıcı bir çalışma ortamına bağlıyız.” Dedi.Bakım, güzellik ve aksesuarlar için güncellenmiş yönergeler oluşturmak için çalışanlarımızla birlikte çalıştık ve iş arkadaşlarımızın her gün kendilerinin en iyi ve en özgün versiyonunu işe getirmelerine olanak sağladık.

“İngiltere’nin Guardian gazetesine göre, BA’nın son notunda personele “cesur olun, gurur duyun, kendiniz olun” çağrısı yapılıyor.Hareket, rakip havayolu Virgin Atlantic’in “Kendin Ol” gündemi kapsamında daha geniş bir dizi girişimin bir parçası olarak cinsiyetçi üniforma politikasını rafa kaldırmasının ardından geldi.

HAVA YOLCULUĞUNU SÜRDÜRÜLEBILIR KıLMAK ISTIYOR

Eylül ayında Virgin Atlantic, erkek kabin ve mürettebatın etek giyebileceğini ve kadın meslektaşlarının pantolon giyebileceğini çünkü personelin rahat hissetmesini istediğini söyledi – “cinsiyetleri, cinsiyet kimlikleri veya cinsiyet ifadeleri ne olursa olsun.

“Havayolu tarafından yapılan diğer son reformlar arasında personelin üniformalıyken dövmelerini sergilemesine izin verilmesi ve kadın personel için makyajın zorunlu olmaması yer alıyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika