spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 18 Nisan 2024

Avrupa uçuşları yapılamadı

Seçtiklerimiz

Yoğun kar yağışı başta İstanbul olmak üzere tüm yurtta hava ulaşımını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kar yağışı nedeniyle uçuşlar gecikmeli yapılırken, Avrupa’da havalimanlarının gece saatlerinde uçuş trafiğine kapanmasından dolayı Avrupa uçuşlarında 9 saatlik gecikmeler yaşandı.

PİSTLER AÇIK TUTULUYOR

Kar yağışı nedeniyle Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) karla mücadele ekipleri pistlerin buzlanmaması için de-icing uygulaması yapılıyor. Pistlerin açık tutulması için ekipler 24 saat çalışırken, uçaklar kalkış öncesi pist başında anti-icing sırası bekliyor. Anti-icing sırası nedeniyle iç ve dış hat uçuşlarında gecikmeler yaşanıyor.

AVRUPA SEFERLERİNİ OLUMSUZ ETKİLEDİ

Yurtta etkili olan kar yağışı nedeniyle Türk Hava Yolları iç ve dış hat olmak üzere karşılık 65 seferini iptal etti. Karşı meydanlardaki olumsuz hava koşulları nedeniyle uçuşlar gerçekleşmemesi, Türk Hava Yolları ve Lufthansa Havayolları’nın Avrupa uçuşlarının yapılamamasına neden oldu. Uçaklar, karşı meydanlardaki olumsuz hava koşulları ve yoğun hava trafiği nedeniyle Atatürk Havalimanı’na gecikmeli gelirken, uçakların bağlantılı Avrupa uçuşları yapılamadı. Avrupa’daki havalimanlarının gece saatlerinde uçuş trafiğine kapanmasından dolayı Türk Hava Yolları (THY) Viyana, Zürih, Londra, Kopenhag, Paris, Brüksel, Lufthansa Havayolları’nın Münih, Düsseldolf ve Frankfurt seferlerinde yaklaşık 9 saatlik gecikmeler yaşandı. Avrupa uçuşlarında yaşanan gecikmeden dolayı Türk Hava Yolları ve Lufthansa Havayolları yolcuları otellere yerleştirdi. Havalimanında kalan yolculardan bazıları vakitlerini uyuyarak geçirirken, bazıları da oyun oynadı.

YOLCULAR GECEYİ HAVALİMANINDA GEÇİRDİ

İstanbul’u etkisi altına alan yoğun kar yağışı, Atatürk Havalimanı’nda rötarlara neden oldu. Akşam saatlerindeki uçuşuna deprem nedeniyle erken gelen bir yolcu, burada da rötarla karşılaştıklarını söyledi.

İstanbul’u etkisi altına alan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle uçuşlar gecikmeli yapılıyor. Uçaklar, karşı meydanlardaki olumsuz hava koşulları ve yoğun hava trafiği nedeniyle Atatürk Havalimanı’na gecikmeli gelirken, gecikmeli gelen uçakların bağlantılı, Avrupa uçuşları yapılamadı. Avrupa’daki havalimanlarının gece saatlerinde uçuş trafiğine kapanmasından dolayı Türk Hava Yolları Viyana, Zürih, Londra, Kopenhag, Paris, Brüksel, Lufthansa Havayolları’nın Münih, Düsseldolf ve Frankfurt seferlerinde yaklaşık 9 saatlik gecikmeler yaşandı. Avrupa uçuşlarında yaşanan gecikmeden dolayı Türk Hava Yolları yolcuları otellere yerleştirilirken havalimanında kalan yolculardan bazıları ise vakitlerini uyuyarak ya da oyun oynayarak geçirdi. Uçağının uzun süreli rötar yaptığını söyleyen Edip Ekmen, “Ben Düsseldof’a gideceğim. Akşam 19.40’da kalkacaktık ama şimdi gece 04.50’de kalkacağız, oda belli değil ne zaman kalkacağı. Artık kar dolayısıyla veya başka bir sebeple bilemiyorum. Bugün ne olduysa hanımımla aynı koltuğa bile oturamıyoruz. Biz havalimanına biraz erken geldik deprem olduğu için. Evdeydik, hazırlanıyorduk birden bire ev sallandı. Hanıma dedim ki gel kaçalım en iyisi havalimanına. Geldik buraya burada da uçak rötar yapmış. Kaldık burada. 2 sefer yemek yedik gene karnım acıktı. Artık sabahleyin de gidebilecek miyiz bilmiyorum. 8 saat rötar var ama gidebilecek miyiz orasını bilmiyoruz daha” diye konuştu.

İsveç’e gidecek bir başka yolcu ise, “İsveç uçağım 1 saat 20 dakika rötarlı. Uzun süreden beri bekliyoruz. Gecikmenin neden kaynaklandığını daha söylemediler ama herhalde kar kış olması lazım” şeklinde konuştu.

Şanghay yolcusu olan Sinan Arıca ise, “Ben Şanghay’a gideceğim iki saat rötar var uçağımda” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika