spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Atatürk Havalimanı otel gibi oldu

Seçtiklerimiz

 

       

Atatürk Havalimanı’nda da bugün volkan kaosu devam ederken bir günde 43 uçak seferi iptal oldu. Yolcuların çoğunluğu otellere giderken, yer bulamayanlar veya havalimanında beklemeyi tercih edenler ise salonları adeta yatakhaneye çevirdi.

       

Fotoğraflar için tıklayın…

       

Yetkililerin aldıkları tedbirlere rağmen çok sayıda yolcu yerlerde, koltuklarda, kafeteryalarda veya TAV tarafından tahsis edilen ofis odalarında yattılar. Bilet satış ve otel rezervasyon kuyruklarında ise uzun kuyruklar oluştu.Yolcular battaniyeler üzerinde biraz olsun uyuyup dinlenmeye çalışırken havalimanında bulunan BTA Catering şirketi de yolculara kahvaltı yapabilmeleri için çay ve tost ikram etti.

       

Avrupa ülkelerine yapılması planlanan uçuş seferlerinin iptallerine yenileri eklenmeye de devam ediyor..Atatürk Havalimanı’nda ki bilgilendirme panosu  adeta iptal edilen seferlerle doldu. Londra, Frankfurt, Varşova, Birmingham, Göteborg,Kopenhag, Helsinki, Paris, Berlin, Stokholm, Hamburg, Düsseldorf, Amsterdam, Stutgart, Brüksel, Münich, Riga, Nurnberg, Oslo, Köln, Mançester, Hannover, Varşova,Viyana seferlerinin uçuşları dünden beri durdurulurken son elde edilen bilgilere göre  kül bulutlarının etkisini artırması ile birlikte bunlara bugün de Zürih, Milano, Cenevre, Prag, Kişinev, Lyon, Lubyana seferleri eklendi.

       

Dünden itibaren İngiltere, İrlanda, Norveç, İzlanda, İskoçya, Finlandiya, İsveç, Letonya, Danimarka, Hollanda,Belçika,Polonya, Almanya ve Fransa hava sahalarını uçuşa kapatırken İtalya’nın kuzeyi, İsviçre, Slovenya, Moldova, Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerde bugün kül bulutlarından dolayı olumsuz olarak etkilenen ülkeler listesine dahil oldu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika