spot_img
spot_imgspot_img
11.1 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Anadolujet’in yeni hedefi

Seçtiklerimiz

Anadolujet’in  yeni rotası

       

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon-Rusya ticaret  köprüsünün önemli ayağı olarak gördüğü Sochi’ye uçak seferlerini  koydurmayı başardı. TTSO’nun daveti üzerine gelen Anadolu Jet  yetkilileri Trabzon-Sochi seferlerinin başlayacağını açıkladı.
       
        Trabzon’dan  komşu ülkelere yönelik uçak bağlantılarının açılması girişimlerini  yürüten Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Anadolu Jet ile ilk bağlantının  Rusya Federasyonu’na yapılmasında önemli bir adım attı. TTSO Yönetim  Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu Trabzon’un Rusya ile uçak  bağlantısının sağlanması için bir süredir yürütülen oda çalışmalarına  Anadolu Jet yetkililerinden olumlu yanıt geldiğini söyledi.
       
        Anadolu  Jet Bölgesel Uçuşlar Merkezi Başkanı Sami Alan ve beraberindeki heyet  TTSO’nun davetlisi olarak Trabzon’a gelerek oda üyesi seyahat  acentelerinin temsilcileri ile görüşmede bulundu.
       
        TTSO Başkanı  Hacısalihoğlu, "Amacımız şehrimizin uçak seferleri ile komşu  bağlantılarını oluşturmak ve Trabzon’un ekonomisini canlandırmaktır.  Şayet Sochi ile Trabzon arasında uçak bağlantısı sorunu çözebilirsek  önemli bir kazanım elde edeceğiz."dedi.
       
        Trabzonluların  girişimcilik yönünü takdir ettiğini belirten Anadolu Jet Bölgesel  Uçuşlar Merkezi Başkanı Sami Alan, TTSO’nun daveti üzerine Trabzon’un  komşu ülkelere bağlantılarının sağlanmasına katkı verebileceklerini  böylece kent ekonomisinin canlanmasında paylarının olmasından mutlu  olacaklarını aktardı. Trabzon’da geceleyen 149 koltuklu Anadolu Jet  uçağının arzu edildiğinde Trabzonlular tarafından kullanılabileceğini  söyleyen Sami Alan, " Anadolu Jet ailesi olarak bizde Trabzon  ekonomisine katkı vermek istiyoruz. TTSO’nun talebini olumlu karşıladık.  Bu ön görüşmemizin ardından ortak çalışma koşullarımızı daha da  netleştireceğiz. Öncelikli olarak Trabzon’dan 1.5-2 saatlik mesafede  istediğiniz noktaya uçuş gerçekleştirebiliriz. Anadolu Jet olarak biz bu  çalışmada üzerimize düşen çalışmaları yapmaya hazırız."şeklinde  konuştu.
       
        Trabzon-Sochi arasında mesafenin çok kısa olmasının  büyük avantaj olduğunu belirten Anadolu Jet Bölgesel Uçuşlar Merkezi  Başkanı Sami Alan," Biz kurum olarak değişken maliyetlerimizi sizden  talep edebiliriz. Ortalama Sochi için 149 koltuklu uçuşumuzda çift yön  maliyetimiz ortalama olarak 8 -10 bin euro arasında olabilir. Bu hatta  yüzde 70 yolcu doluluğunu sağladığımız takdirde charter uçuşları  yapabiliriz."dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika