spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Ambulans Uçak, Vatandaş İçin Seferber Oldu

Seçtiklerimiz

Kuzey Irak’ın Erbil kentinde çalışırken trafik kazası geçiren ve beli kemiği kırılan Ahmet Orhan (28), isimli vatandaş Gaziantep’te bulunan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’e ulaştı ve yardım istedi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ı arayan Çelik, ambulans uçağın Erbil’e hareketi için gerekli uluslar arası temasları yaptı. Ambulans uçakla Gaziantep’e getirilen Ahmet Orhan başarılı bir ameliyatla beline platin takılarak sağlığına kavuşturuldu.

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, AK Parti Gaziantep milletvekili adayları Fatma Şahin, Başhekim Ali Güven Fincan ve parti teşkilatıyla birlikte Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi(nde yatan Ahmet Orhan’ı ziyaret eden Hüseyin Çelik, Orhan’a geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Erbil’den Kerkük’ giderken trafik kazası geçirdiğini dile getiren Ahmet Orhan, "Yanımda da Iraklı bir tercüman vardı. Ne olduğunu anlamadım. Güm diye bir ses geldi. İki tekerlekte top atmış. Yanımdaki kişi ölmüş. Benim de belim kırılmış. Akşama doğru Erbil Hastanesi’ne getirmiºler. Orada ameliyat olacaktım. Benden 6 bin dolar istediler. Sonra sizinle görüşmüşler. Orada 8 gün bekledim. Sonra ambulans uçakla Gaziantep’e getirdiler. Burada ameliyat oldum. Şimdi sağlığıma kavuştum. Allah devletimize zevalvermesin. Allah sizden razı olsun" dedi.

Hüseyin Çelik de, gencin sağlığına kavuşmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirtti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika