spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

ALTİD Başkanı Güner: Öncelikli isteğimiz havaalanı

Seçtiklerimiz

ALTİD Başkanı Gülçin Güner, düzenlediği basın toplantısı ile 25 yılı geride bırakan ALTİD’in bundan sonraki hedeflerini anlattı. Güner, raylı sistem ve golf turizmi ile ilgili çalışmaları olumlu bulduklarını belirtirken Alanya’nın önceliğinin havaalanı olduğuna dikkat çekti.

       

ALTİD Başkanı Gülçün Güner, Yönetim Kurulu Üyeleri Burhan Sili ve Hayriye Argun ile birlikte Green Garden Hotel’de düzenlediği basın toplantısında ALTİD’in hedeflerini açıkladı.
       
        Alanya’nın kültürel ve tarihi önemine dikkat çekmek için 25. yıl kutlamasını Alanya Kalesi’nde gerçekleştirdiklerini belirten Güner, "Alanya’da toplumsal hayatın odak noktasını turizm oluşturuyor. 25. yıl kutlamasını 1 yıldır planlıyorduk. Biz, bu etkinliği bir otelde de yapabilirdik. Alanya Kalesi’ni turizmde etkin hale getirmek adına bu etkinliği planladık" diye konuştu.
       
        AMAÇ, KÜLTÜR TURİZMİNİ ÖN PLANA ÇIKARTMAK
       
        Alanya Kalesi’nin Alanyalılar tarafından bile henüz keşfedilemediğini belirten Güner, "Tophane Bölgesi’ni görmeyen Alanyalılar var" dedi. ALTİD olarak bu değerleri ön plana çıkartan bir anlayışla hareket ettiklerini belirten Güner, amaçlarının kültür turizmini ön plana çıkartmak olduğunu söyledi. Alanya için önceliklerin iyi saptanması gerektiğini söyleyen Güner, "Şehrin konsensüste olduğu bir nokta olmalı. Bence kültürel kimlik ön plana çıkmalı. Alanya’da kültür turizmi adına var olan değerleri iyi sunabilmeliyiz. Alanya’da zaten 20 yıldır triatlon yapılıyor. Plaj voleybolumuz var, bunların yanında golf turizmi de olmalı. Ama öncelik, kültür turizmi olmalı.
       
        12 ay turizm için düşünüyor, çalışıyoruz. Şehrin kültürel faaliyetlerinin arttırılması, festivallerin yapılması için gayret sarfediyoruz. Alanya’nın en büyük eksikliği de kongre merkezi. Her otelde bir toplantı salonu yerine Alanya’ya hizmet verecek bir kongre merkezi yapılmalı" şeklinde konuştu.
       
        "GOLF TURİSTİNİN GELMESİ İÇİN ÖNCE ULAŞIMI SAÐLANMALI"
       
        AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğulu’nun dile getirdiği Alanya’daki golf projesine de değinen Güner, önceliklerinin havaalanı olduğunu söyledi. Güner, "Dokuz tane hazine arazinin Bakanlığa devredilmesi isteniyor. Şahsen benim düşüncem kıt kaynakları iyi kulanmamız gerektiği yönünde. Önce siz havaalanı yapmazsanız olmaz. Önce ürünü sunup sonra beklemek yerine birşeyler yapmamız gerekiyor. Havaalanı olmadan bu mesafeye golf turisti gelmez" dedi.

       

"HER ŞEY DAHİL, GÜNAH KEÇİSİ DEÐİLDİR"
       
        Son dönemde turizm gündeminin en çok tartışılan konularından biri olan ‘Her şey dahil’ sistemi ile ilgili olarak Güner, şu açıklamayı yaptı: " Her şey dahil standartı için 9 sene önce ALTİD olarak bir rapor yayınladık. Her şey dahil günah keçisi değil, işletme biçimidir. ALTİD olarak Alanya içinde 50-100 odalı tesislerde ‘her şey dahil’ olmasını istemiyoruz. Ama merkeze uzak noktalarda tabi ki uygulanabilir."
       
        "BORAJET HATALI BAŞLADI"
       
        Alanya Gazipaşa Havaalanı’na sefer düzenleyen tek havayolu şirketi Borajet’in, Ankara ve İstanbul uçuşlarını iptal etmesi ile ilgili olarak Güner şunları söyledi:
       
        "Borajet başlarken yanlış başladı. İletişim ağlarını ve satış örgütünü iyi kuramadı ve biletleri pahalı kaldı. Onlar, bilet fiyatlarını sonradan ucuzlattılar."
       
        YENİ UÇUŞLAR GELİYOR
       
        İskandinav pazarından Alanya’ya büyük ilgi olduğunu belirten ALTİD Başkanı Güner, TUI Nordic’in charter uçuşlar için önümüzdeki dönemde Gazipaşa Havaalanı’na uçuşlar planladığını açıkladı.
         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika