spot_img
spot_imgspot_img
18.5 C
İstanbul
Perşembe, 25 Nisan 2024

Airbus, önümüzdeki 20 yıl içinde Hindistan’da 2.210 uçağa talep bekliyor

Seçtiklerimiz

Reuters’e atıfta bulunan Trend raporlarına göre, Airbus Perşembe günü yaptığı açıklamada, Hint havayollarının daha önceki 1.900 tahmininden önümüzdeki 20 yıl içinde 2.210 uçak sipariş etmesini beklediğini söyledi.

Hindistan ve Güney Havayolu Pazarlama Müdürü Brent McBratney, Hindistan pazarının büyük bölümünü oluşturan düşük maliyetli havayolları ile Airbus, havayollarının filolarını genişletmek ve eski uçakların yerine geniş gövdeli olmak üzere 1.770 dar gövdeli uçağa ihtiyaç duymasını beklediğini söyledi. Asya, dedi bir hava gösterisinde.

McBratney’e göre, Hindistan’ın yerel ve uluslararası hava yolculuğu pazarının önümüzdeki 20 yıl içinde yılda %6,2 oranında büyümesi ve ortalama küresel büyümenin yaklaşık %3,9’unu geçmesi bekleniyor.

Düşük maliyetli havayollarındaki artış Hindistan’da dar gövdeli uçaklara olan talebi artırırken, McBratney ayrıca Hint havayolları için büyük ölçüde kullanılmayan bir pazar olduğunu söylediği uzun mesafeli seyahatte büyüme bekliyor.

Hindistan’da yurt içi hava yolculuğu pandemiden kurtuluyor ve Airbus’ın A320 dar gövdeli uçağı için en büyük müşterisi olan IndiGo ve Singapur Havayolları ile Tata Sons arasındaki ortak girişim olan Vistara gibi havayollarının kapasite ve kullanımı artırmalarına yardımcı oluyor.

Bununla birlikte, Airbus, Hindistan’daki yurt içi hava yolculuğunun 2022 ortasına kadar COVID öncesi seviyelere dönmesini beklerken, uluslararası seyahatin gelecek yıl toparlanması bekleniyor.

Airbus, Kasım ayında, önümüzdeki 20 yıl içinde piyasada toplam 39.020 jetliner teslimatı beklediğini, iki yıl önce tahmin ettiği 39.213’ten biraz daha düşük olduğunu söyledi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika