spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Air Astana’dan Selçuk Demir’e Heart Awards ödülü

Seçtiklerimiz

Air Astana Türkiye Ofisi’nin takım ruhu, Air Astana Heart Awards ödülünü bu yıl Türkiye’ye getirdi.

Kazakistan havayolu firması Air Astana’nın, her yıl Dünya çapında çalışma performansı ve başarılarıyla öne çıkan personeline verdiği Air Astana Heart Awards ödülünü; bu sene Air Astana Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü Selçuk Demir kazandı.

Selçuk Demir, bu ödülü kazanmasında rol oynayan en önemli etkenin; Air Astana Türkiye ekibinin yakaladığı uyum ve takım ruhu olduğuna dikkat çekti.

Air Astana Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü Selçuk Demir ile Air Astana Heart Awards ödülü ve Air Astana’nın Türkiye operasyonları hakkında kısa bir söyleşi gerçekleştirdik.

Çalışma hayatıma bir seyahat acentesinde ofisboy olarak başladım. Daha sonra aynı acentede uçak bilet satış elemanı, sonrasında ise Cathay Pacific ve Qatar Airways firmalarında bilet satış departmanı görevlisi olarak devam ettim.

2013 yılında Singapur Havayolları’nda Türkiye ve çevre ülkeler (Azerbaycan, Gürcistan, Romanya, Moldova, Bulgaristan, Yunanistan ve Kıbrıs) için satış yetkilisi olarak göreve başladım.

2019 yılından itibaren de Air Astana firmasında önce Key Account Manager ve geçen seneden beri de Satış ve Pazarlama Müdürü olarak görev yapıyorum. 2022 itibarı ile sektörde 17. yılımı tamamladım.

Air Astana’nın Türkiye operasyonları siz göreve başladığınızda hangi aşamadaydı? Bugün hangi aşamada ve hangi boyutlara ulaştı?

Air Astana’nın seneye Türkiye’ye olan uçuşlarının 20. yılı ve bu süre içinde başarılı şekilde yöneten arkadaşlarımız sayesinde sektörde bilinen, güvenilen ve tercih edilen bir havayolu firması oldu.

EKİP RUHU BAŞARIYI GETİRDİ

Şu anda çok değerli bir ekip ile beraber çalışıyorum ve bu uyum beraberinde hem yolcu sayısı olarak hem de yolcu geliri olarak pandemi öncesine göre çok daha iyi rakamlar olarak geri döndü.

DOLULUK ORANI YÜZDE 95’E YÜKSELDİ

Hatta pandemi öncesinde yoğun sezonda bile haftada 50’ye yakın olan uçuşlarımız bu sene yaklaşık olarak 65’e, yolcu doluluğumuz ise %95’lere yükseldi.

AIR ASTANA HEART AWARDS 2022 ÖDÜLÜ SELÇUK DEMİR’E

Air Astana’nın “Heart Awards” ödülü hakkında kısa bir bilgi alabilir miyiz? Bu ödül hangi kriterler göz önünde bulundurularak; kimlere veriliyor?

HEART Awards aslında akrostiş bir kelime ve İngilizce Hospitable, Efficient, Active, Reliable ve Trustworthy kelimelerinin ilk harflerinden oluşuyor.

SELÇUK DEMİR BU ÖDÜL İLE BİR İLKE İMZA ATTI

Firmamızın “Avrasya’nın Kalbinden” sloganında da görüldüğü gibi, her sene işini gönülden ve başarılı şekilde yapan çalışanlara verilen bir ödül ve bu sene bu ödülü ben almaya hak kazandım.

Öğrendiğim kadarı ile ikinci çalışma senesinde bu ödülü alan ilk kişiyim.

“KESİNLİKE BU ÖDÜLÜ TEK BAŞIMA KAZANDIM DİYEMEM”

2022 yılında Heart Awards’ı kazanmanızda rol oynayan en önemli faktör ve etkenler sizce nelerdi?

Kesinlikle bu ödülü tek başıma kazandım diyemem. Daha önce de belirttiğim gibi çok değerli bir ekip ile çalışıyorum ve her birinin ayrı ayrı katkısı var. Çok şanlıyım ki sektöre ilk başladığımdan beri gerçekten duayenler ile çalışıyorum ve her birinin ben de ayrı ayrı emekleri, katkıları var.

Hepsinden çok şeyler öğrendim. Ama özellikle Lütfiye Oyal Akça’ya, Serdar Geliş’e ve Nadya Özcan‘a ayrıca teşekkür etmek istiyorum.

Sizin, Heart Awards 2022 ödülünü kazanmanızda Air Astana Türkiye ekibinin rolü neler oldu?

Ben bu konuda çok şanlı olduğumu düşünüyorum, çünkü gerçekten inanılmaz bir ekip ile çalışıyorum. Burada şirket içinde aldığımız çoğu kararda aşağı yukarı herkesin katkısı var ve bu kararlar neticesinde gelen başarılardan dolayı ödül aldım diyebilirim.

Hem şehir ofisinde hem de havalimanı ofisindeki arkadaşlarımız hepsi kendi alanında çok bilgili ve deneyimli arkadaşlar ve işlerini gayet güzel yapıyorlar.

Bütün Air Astana ekip arkadaşlarıma tek tek teşekkür ederim.

YÜKSEK DOLULUK ORANLARI UMUT VERDİ

Air Astana, 2022 yaz sezonu için Türkiye uçuşlarında önemli bir artışa giderek; iddialı bir giriş yaptı. Air Astana’nın Türkiye uçuşları özellikle Bodrum ve Antalya uçuşları nasıl bir seyir izliyor?

Belirtiğiniz gibi yaz sezonunda Türkiye’ye olan taleplerin artması ile uçuş sayımızda çok ciddi bir artış oldu ve bu uçaklardaki yüksek doluluk oranları önümüzdeki senelerde daha fazla, daha güzel olacağına dair bizlere umut verdi.

Daha önceleri sadece yaz sezonunda uçuş gerçekleştirdiğimiz Antalya’ya geçtiğimiz seneden beri kış sezonunda uçmaya başladık ve umduğumuzdan çok daha güzel doluluklar oldu. Bu sene de bunun devam edeceğini düşünüyorum.

Bu konuda bizleri satışları ile destekleyen tüm seyahat acentelerine de şirketim adına minnettarlığımı sunmak isterim. Süregelen destekleri bizim için çok önemli.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika