spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

AHL’deki Askeri apron uçak park alanı oluyor

Seçtiklerimiz

       

 Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal, beraberinde DHMİ İstanbul Atatürk Havalimanı Baş Müdürü Celal Özuğur ile gazetecilere 2010-2011 yılı değerlendirmesi yaptı.

       

 DHMİ Sosyal Dinlenme Tesisleri’nde düzenlenen yemekli toplantıda başta İstanbul Atatürk Havalimanı olmak üzere önemli konuların altı çizildi. 

       

2010 yılı içinde Atatürk Havalimanı’na kapasite artırımı ve iyileştirmeler için toplam 800 milyon TL’lik yatırım yapıldığını söyleyen Birdal, askeri apronun AHL’ye katılımı için, “Görüşmelerde sona gelindi. Yakın zamanda protokol imzalanacak. İlk etapta askeri apronu AHL’deki en önemli sorunlardan biri olan park problemini çözmek için kullanacağız. Belki daha ileride uydu terminal yapılır ve bazı uçuşların kalkışları buradan gerçekleştirilebilir. Fakat önceliğimiz uçak park alanı olarak kullanmak” dedi.

       

 Orhan Birdal, ayrıca ATC çalışan sayısını 165’e çıkardıklarını ifade ederek 2011’de bir saatlik iniş-kalkış kapasitesini yeni uygulamalarla 40’tan 50’ye çıkarıp yüzde 25’lik artış sağlandığının müjdesini verdi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika