spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Aeroflot, tarihinde ilk kez onarım için İran’a uçak gönderdi

Seçtiklerimiz

Aeroflot tarihinde bir ilk: Rusya’nın ulusal havayolu firması Aeroflot, tarihinde ilk kez onarım için İran’a uçak gönderdi.

Rusya’nın ulusal havayolu firması Aeroflot, Batı yaptırımları nedeniyle tarihinde ilk kez filosundaki yolcu uçağını onarım için İran’a gönderdi.

Aeroflot Group tarafından yapılan açıklamada, İran’daki şirketlerin uçak bakımı alanındaki yeterliliklerinin şirketin yeteneklerini tamamlayacağı vurgulanırken, Aeroflot’a yakın kaynaklara atıfta bulunan RBK Haber (Рос Бизнес Консалтинг), Rus havayolu firmasının 5 Nisan’da RA-73700 kayıt numaralı bir Airbus A330-300 geniş gövdeli yolcu uçağını Tahran’a gönderdiğini ve burada uçağa İran’ın en büyük havayolu şirketi Mahan Air’den teknisyenlerin hizmet vereceğini yazdı.

RBK Group kaynaklarına göre Aeroflot, İranlı şirketlerle birkaç aydır bakım olasılığını masaya yatırdığı belirtilirken, ilk A330 yolcu uçağını onarım için Mahan Air’e göndermeyi ve uçağın iniş takımlarının bakımını yapmayı planladığı aktarıldı.

Daha önce Aeroflot’un bakım ve onarım için başta Hong Kong merkezli HAECO olmak üzere diğer hizmet sağlayıcıların kapasitelerini bu amaçlar için kullandığı vurgulanırken, 2021 yazında Rus şirketin HAECO ile uçak bileşenlerinin bakımı ve onarımı için yeni bir uzun vadeli anlaşma imzaladığı, ancak Ukrayna’daki durum sonrası ilan edilen uluslararası yaptırımlar sonrasında Rus yolcu uçaklarına onarım hizmetleri ve yedek parça tedariklerinin sona erdiği hatırlatıldı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika