spot_img
spot_imgspot_img
25.4 C
İstanbul
Cuma, 26 Temmuz 2024

ADQ, Etihad Airways İçin Potansiyel Bir Halka Arzı (IPO) Değerlendiriyor

Seçtiklerimiz

Körfez Bölgesinin İlk Halka Arz Edilen Havayolu Olabilir: Etihad’ın Potansiyel IPO’su

Birleşik Arap Emirlikleri’nin ulusal havayolu Etihad Airways, şirket tarihinde önemli bir dönemeç yaşayabilir. Etihad’ın sahibi olan Abu Dabi merkezli yatırım ve holding şirketi ADQ’nun, Etihad Airways PJSC için bir İlk Halka Arz (IPO) listeleme düşündüğü bildiriliyor. Gerçekleşirse, bu, Etihad’ı Körfez bölgesinde halka arz edilen ilk büyük ana hub taşıyıcısı yapabilir.

ADQ’daki karar alma süreci ilerliyor gibi görünüyor. Potansiyel bir liste hakkında “bu yıl bile” gibi erken bir tarihte bazı bankalarla görüşmeler yapıldığı bildirildi. Bloomberg’e bilgi veren kaynaklara göre, daha spesifik zamanlama ve listelemenin ölçeği gibi ayrıntılar hala tartışma konusu olsa da, 2022 yılında havayolunun sahipliğini devralan ADQ’nun geleneksel IPO ve doğrudan liste seçeneklerini keşfetmeye devam ettiği görülüyor.

Etihad Airways’ın potansiyel IPO listesi, bölgenin havacılık manzarasında dikkate değer bir değişikliği temsil eder. Bu, Birleşik Arap Emirlikleri’nin ulusal havayolunu stratejik bir şekilde kullanarak iç piyasayı canlandırmak ve ekonomiyi petrol üretiminden daha fazla çeşitlendirmeye yönlendirmek için ülkenin çabalarını vurgular nitelikte olabilir.

Ancak Etihad Airways, Körfez bölgesinde IPO listeleme olasılığını araştıran tek havayolu değil. Suudi düşük maliyetli havayolu flynas, 2024’te bir IPO yapma sürecini zaten başlattı.

Aralık 2023’te, Suudi Arabistan merkezli, milyarder Prens Alwaleed Bin Talal tarafından desteklenen flynas, şirketin 2024 boyunca borsaya açılması için hazırlık yapmak üzere yatırım bankaları Goldman Sachs Group ve Morgan Stanley ile Suudi Arabistan’ın Fransi Capital şirketini işe aldı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika