spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Adam&Eve’den Doğaya Saygı

Seçtiklerimiz

Geçtiğimiz yıl 85 ulustan 70 bine yakın turisti ağırlayan ‘Avrupa’nın en iyi çift oteli’ ödüllü Adam&Eve, yeni sezonda otelin her yerine aralarında Kıbrıs akasyası, Hurma, Tesbih Ağacı, Leylandi ve Palmiye’nin olduğu 14 çeşit ağaçtan yaklaşık 2 bin adet dikerek, misafirlerine yeşille mavinin iç içe olduğu rüya gibi bir tatil yaşatmayı hedefliyor. 

Adam&Eve Hotels Genel Müdürü Alper Uçar, ağaçlandırmayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Yeni sezonda misafirlerimizin doğayla başbaşa bir tatil geçirmeleri için özellikle Akdeniz bölgesine özgü ağaç türlerini otelimizin etrafına yerleştirdik” dedi. Adam&Eve Hotels’in doğaya karşı sorumlu olduğunu vurgulayan Uçar, “Otelimiz dünyanın en güzel yerlerinden birinde bulunuyor. Biz de bunun öneminin farkındayız. Tabiat varlıklarımızı korumaya ve artırmaya devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Üniversiteden doğayı koruduğu için Adam&Eve’e teşekkür

Süleyman Demirel Üniversitesi Peysaj Mimarlığı Bölümü’nden Çevre ve Orman Bakanlığı adına Adam&Eve’de incelemelerde bulunan akademisyenler, otelin, canlıların yaşamlarını sürdürmek için uygun çevresel koşullara sahip bir yer olduğunu yaptıkları ölçümlerle ifade ettiler.

Adam&Eve Hotels’in bazı bölgelerinden alınan toprak numuneleri ve ağaç kökleri ile otelde yaşayan hayvanlar (caretta caretta, salyangoz) değerlendirildi. Çevre ve Orman Bakanlığı adına gelen akademisyenler, otelde yaşayan tüm canlıların çevresel koşullarını çok iyi buldular ve Adam&Eve Hotels yetkililerine çevreye katkılarından dolayı teşekkür ettiler.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika