spot_img
spot_imgspot_img
19.3 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

ABD Manas üssünün tabutuna son çivi

Seçtiklerimiz

Kırgızistan’ın iktidar partisi Ak Yol, grup toplantısında ABD’nin Manas askeri üssünün kapatılmasına ilişkin tasarıya onayladı. Devlet Başkanı Kurmanbey Bakiyev’in partisi Ak Yol’un Kırgız Meclisi’nde 71 sandalyeyle çoğunluğu elinde tutuyor.

Ak Yol’un grup toplantısındaki onay kararı, Perşembe günü mecliste yapılacak ve ABD üssünün akıbetine tayin edecek oylamanın da bir anlamda sonucunu belirlemiş oldu.

ABD’den yapılan açıklamalarda Obama yönetiminin Manas askeri üssüyle ilgili Bişkek’le görüşmelerin devam ettiği bildirilmişti. Sözcü Gordon Duguid, “Manas hava üssündeki konumumuzla ilgili olarak Kırgız yetkililerle görüşmelerimiz devam ediyor. Bizimle ilgili resmi bir karar henüz ulaşmadı” dedi.

Manas askeri hava üssü, ABD’nin Afganistan’daki ikmal operasyonları için anahtar bir konumda bulunuyor. Her ay üste yaklaşık 15 bin personel ve 500 ton kargoluk bir giriş-çıkış yapılıyor.
Obama yönetimi, dün Afganistan’a 17 bin yeni asker gönderilmesini onayladı. Washington, Afganistan’daki birliklerinin ikmali için Özbekistan’la askeri ilişkiler arayışı içerisinde bulunduğu da bildiriliyor.

 

Kaynak / TIMETURK

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika