spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

ABD Havayolu Güvenliğini Güçlendiriyor

Seçtiklerimiz

Times Gazetesi, Ulaştırma Güvenlik Dairesinin amacının herhangi bir risk taşımayan yolcuların güvenlik kontrolünden geçişlerini hızlandırabilmek olduğunu belirtiyor. Ancak gazeteye göre daha önce sadece Amerika’ya yurt dışından gelenler için geçerli olan bu uygulama, hükümetin iç hatlardaki yolcuların bilgilerine ulaşma yetkisini de arttırmakta.  
 
Gazete, bu kontrollerin Ulaştırma Güvenlik Dairesinin genelde yaptığı ve yolcu isimlerini, cinsiyetlerini ve doğum tarihlerini terörist gözlem listesiyle karşılaştıran sicil kontrollerinin de ötesinde olduğunu belirtiyor. Yeni denetimler kapsamında yolcuların pasaport numaraları ve diğer kişisel bilgileri Amerika İç Güvenlik Bakanlığının verileri ile karşılaştırılacak.
 
Gazete, Ulaştırma Güvenlik Dairesinin motorlu araç  kayıtları ve işyeri bilgilerini de kullanacağını belirtiyor. 
 
Ulaştırma Güvenlik Dairesi Salı günü bir internet bloğunda yayınladığı yazıda ön taramalar için kullanılan kaynakların genişletileceğine dair bilginin doğru olmadığını,  motorlu araç kayıtları ve işyeri bilgileri gibi kişisel verilerin kullanılmayacağını belirtti. Ancak Daire, güvenlik kontrolleri için devlet kayıtlarının kullanılmadığını yalanlamadı.
 
New York Times gazetesi özel yaşamın korunmasını destekleyen sivil toplum kuruluşlarının Ulaştırma Güvenlik Dairesinin bu yeni uygulamasından dolayı rahatsız olduklarını da belirtti.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika