spot_img
spot_imgspot_img
23.9 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

ABD buz kesti 7 bin uçuş iptal oldu

Seçtiklerimiz

ABD’nin özellikle kuzeydoğusunu vuran kar fırtınasının havayolu şirketlerini 100 milyon dolarlık zarara uğrattığı tahmin ediliyor.

       

New York’taki üç ana havalimanı JFK, Newark Liberty ve LaGuardia ile çevre şehirlerdeki havaalanları dün akşam itibarıyla tekrar uçuş trafiğine açıldı. Ancak yetkililer, önümüzdeki günlerde uçuşlardaki aksaklıkların devam etmesinin muhtemel olduğunu belirtti.

       

İptal edilen uçuşlar nedeniyle yüz binlerce insan New York, Philadelphia ve Boston’daki havalimanlarında mahsur kaldı.

       

Türk Hava Yolları’nın (THY), dün kötü hava koşulları nedeniyle karşılıklı olarak iptal edilen İstanbul-New York uçuşları da bugün itibarıyla başladı.  

       

TREN, METRO VE OTOBÜS SEFERLERİ DE ETKİLENDİ

       

New York’un bazı kesimlerinde 50 santimetreye varan kar yapışı ve şiddetli tipi yüzünden tren seferleri iptal edilirken metro ve otobüs seferlerinde de büyük aksamalar yaşandı ve çok sayıda sefer iptal edildi. Kara gömülen arabalarını park yerlerinden çıkaramayan pek çok New Yorklu dün işe gidemedi ve bir günlük izin aldı. Kentin bazı semtlerinde elektrik kesintileri de yaşandı.  Tipinin sona ermesiyle birlikte bugünden itibaren kent yollarının trafiğe açılması ve hayatın biraz daha normale dönmesi bekleniyor.

       

KANADA’YI DA VURDU

       

Öte yandan ABD’de hayatı felç eden kar yağışı ve tipi Kanada’ya da ulaştı.

       

Hızı saatte 150 kilometreye kadar çıkan ve ABD’nin doğu kıyılarını vuran,  hava trafiğini felç eden, elektrik kesintilerine yol açan kar fırtınası, şimdi de  Kanada’nın doğusunda yaşanmaya başladı.

       

New Brunswick ve Quebec eyaletlerini vuran kar yağışı ve tipi yüzünden,  kar kalınlığınını yer yer 20 ila 50 santimetreye kadar ulaştığı belirtiliyor.  Yetkililer, başkent Ottawa ve ülkenin diğer iki önemli kenti Toronto ve  Montreal’de uçuşların iptal edildiğini duyurdu.

       

Yetililer, yaklaşık 20 bin evin Kanada’nın New Brunswick, New Scotland ve  Prince Edward İsland bölgelerinde elektriksiz ve soğukta kaldığını belirtiyor.

       

ABD’ den bazı fotograflar;

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika