spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

ABD, Atina’ya F-35 onayı için Türkiye’yi bekliyor

Seçtiklerimiz

ABD’nin ilk aşamada 20 toplamda ise 40 adet beşinci nesil F-35 tipi savaş uçağı satın alımı talebinde bulunan Yunanistan’a olumlu cevap vermek için Türkiye’de 14 Mayıs seçimlerinin yapılmasını beklediği öne sürüldü.

Yunan medyasında yer alan haberlere göre, ABD’de F-35’ler ile ilgili Yunan talebine olumlu cevap gönderilmesi ve müzakerelerin başlaması için son adımın, Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerden hemen sonra ve 21 Mayıs’ta Yunanistan’da yapılacak seçimlerden önce atılması bekleniyor.

“Kongre, Türkiye’deki seçimleri bekliyor” başlıkları kullanılan haberlerde F-35’ler ilgili müzakere sürecinin başlayabilmesi için Kongre’de gerekli 4 imzadan 3’ünün atıldığı, ABD Senato Dış İlişkiler Komisyonu Başkan yardımcısı Jim Risch’in de imzalaması ile ilgili prosedürün tamamlanacağı belirtildi.

S-300 VE PATRIOT

Aynı haberlerde ABD Dışişleri Bakanlığı’nın da, Amerikan ordusunun ihtiyaç fazlası 2 adet C-130 tipi kullanılmış askeri nakliye uçağını sembolik fiyatla Yunanistan’a vermeyi kararlaştırdığı da kaydedildi.

ABD’de ayrıca Girit adasında konuşlandırılan Rusya yapımı S-300’leri Ukrayna’ya göndermesine karşılık, Yunanistan’a Patriot füzeleri verilmesi olasılığının da konuşulduğu iddia edildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika