spot_imgspot_img
13 C
İstanbul
Çarşamba, 11 Mart 2026

Uçaklar lodosta beşik gibi sallandı

spot_imgspot_img

Seçtiklerimiz

İstanbul’da etkili olan lodos uçaklara zor anlar yaşattı. Lodos nedeniyle uçaklar beşik gibi sallanırken, pistin değişmesi nedeniyle Atatürk Havalimanı’nda uzun uçak kuyruğu oluştu.
 
İstanbul’da sabaha karşı lodos etkisini arttırmaya başladı. Lodos’un etkisini arttırmasıyla birlikte hava yolunda da aksamalar yaşanıyor. Atatürk Havalimanı’nda kalkış için pistte hazır bekleyen uçaklar olumsuz hava koşulları nedeniyle gecikme yaşayınca pistte uzun uçak kuyruğu oluştu.

Öte yandan rüzgarın sert esmesi nedeniyle iniş yapan uçaklarda zor anlar yaşarken bazı uçakların beşik gibi sallandığı görüldü.

 
Lodos nedeniyle uçakların iniş kalkış yaptığı pistler değiştirilince uçaklar kalkış için sıra bekledi, kalkışlarda on ile on beş dakika arasında rötarlar yaşandı

 

 

İlgili Makaleler

- AJet -spot_imgspot_img

Son Dakika