spot_imgspot_img
5.1 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Aralık 2025

Havaalanı için,Erdoğan söz vermiş

spot_imgspot_img

Seçtiklerimiz

Üniversite ve havaalanı sözü veren Başbakan Erdoğan; üniversiteyi kurdu, sırada havaalanı var

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 22 Temmuz 2007 seçimleri öncesinde Bingöl’e üniversite ve havaalanı sözü vermişti. Başbakan Erdoğan üniversiteyi kurdu, sırada havaalanı kaldı. AK Parti Bingöl mitinginde konuşma yapan Başbakan Erdoğan, havaalanının yapılacağı müjdesini vermişti. İnşaatı tamamen durdurulan havaalanının Başbakan’ın sözü üzerine yapılacak olması vatandaşlar tarafından sevinçle karşılanmıştı.


2011’DE Havaalanı tamam

 

Bingöl Milletvekilleri, havaalanının yapılması ilk hedefimizdi dedi.
Önümüzdeki yıl içinde tüm işlemlerin biteceğine  dikkat çeken Milletvekillri, “Havaalanı bizim için orta vadede çözülecek bir sorun olarak durmaktadır. Devam eden çalışmalarımızın sonuçlarını Ulaştırma Bakanı ile aldığımız olumlu sonuçlarla havaalanı sözümüzüde yerine getirmiş bulunmaktayız  hergün Havaalanının tamamlanması için elimizden geleni yapıyoruz” şeklinde konuştular.


YETERLİ YOLCUMUZ MEVCUT


Bingöl Milletvekilleri,Havaalanının tamamlanması durumunda haftada en az iki uçağı dolduracak yolcu kapasitesinin olduğu ifade edildi. Bingöl Havaalanı’nın ilk etapta İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlere uçuşun gerçekleştiri-lebileceği tahmin ediliyor. Uçak biletlerinin ucuzlamasıyla birlikte Bingöl’de çok sayıda vatandaş Diyarbakır, Elazığ ve Muş üzerinden yolculuk yapıyor. Bingöl Havaalanı’nın tamamlanması ile birlikte vatandaşların çevre illere gitme çilesinin sona ereceği bildirdiler..


BAKAN YILDIRIM YENİ TERMİNAL BİNALARI YAPILACAĞINI BİLDİRDİ

 

Havayolunu halkın yolu haline getirdiklerini ve uçakla seyahati ihtiyaç haline dönüştürdüklerini kaydeden Yıldırım, 6 ayda 6 milyon insanın ilk kez uçağa bindiğini ifade etti.

 

2002’de tek işletmeci ile 2 merkezden 25 noktaya yapılan uçuşların geçen yıl 5 havayolu şirketi ile 7 merkezden 43 noktaya yapıldığını dile getiren Yıldırım, yurt dışı uçuş noktasının 78’den 115’e çıktığını bildirdi.

 

2008’de taşınan yolcu sayısının 74 milyonu aştığını anlatan Yıldırım, bu yıl Hatay, Kayseri, Erzincan, Sivas, Batman ve Kars havaalanlarına yeni terminal binaları yapılacağını, Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya’ya hizmet verecek Zafer Havaalanı ile Çukurova Bölgesel Havaalanı’na ilişkin çalışmaların devam ettiğini belirtti. Yıldırım, ”Bingöl, Iğdır, Hakkari (Yüksekova) ve Şırnak Havaalanı yapımını da 2009 programına aldık” dedi.

 

İlgili Makaleler

- AJET -spot_imgspot_img

Son Dakika