spot_img
spot_imgspot_img
13 C
İstanbul
Salı, 30 Nisan 2024

Temel Kotil’e Avusturya’dan liyakat nişanı

Seçtiklerimiz

10 sene evvel oturduğu Türk Hava Yolları THY Genel Müdürlüğü koltuğunda, Türk Hava Yolları THY’yi Avrupa’nın En İyi Hava Yolu olarak, sivil havacılık tarihine getiren Temel Kotil’in başarıları, Avusturya tarafından da, "Gümüş Büyük Onur Nişanı" ile takdir edildi. Avusturya’nın Başkent Ankara Büyükelçiliği’nde düzenlenen merasimde Kotil’e nişanını, Büyükelçi Klaus Wölger takdim etti.

Wölger, Türk Hava Yolları THY’nin başarısını Türkiye’den evvel vazife yaptığı Singapur’dan bu yana deneyimlediğini belirterek, "Görev yaptığım Cakarta’dan Avusturya arasında yaptığımız yolculuklarda eşimle hep Türk Hava Yolları THY’yi tercih ettik. Bunda Türk Hava Yolları THY’nin emniyet kalitesi ve lezzetli mutfağı çok etkili oldu" dedi. Wölger, Türk Hava Yolları THY’nin catring hizmetini yapan Do-Co firmasının sahibi Atilla Doğudan’ın Avusturya vatandaşı olmasından da gurur duyduklarını söyledi.

 
EN ANLAMLISI OLDU
 
Nişan diplomasını büyükelçiden alan Kotil ise, profesörlüğe kadar varan akademik hayatında, sayısız diploma aldığını belirterek, "Ama benim için en anlamlı diploma bu oldu" dedi. Ödül töreninde Kotil, Büyükelçi’ye Türk Hava Yolları THY’ye ait bir uçağın maketini sundu. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika