spot_imgspot_img
12.4 C
İstanbul
Çarşamba, 25 Mart 2026

Nehre düşen uçak kazasının nedeni belli oldu

spot_imgspot_img

Seçtiklerimiz

Tayvan’ın başkent Taipei’den havalanan TransAsia Havayollarına ait yolcu uçağı kısa bir süre sonra yerleşim birimleri ve bir otoyola teğet geçerek nehre düşmüş 43 kişi hayatını kaybetmişti.

Yapılan incelemeler uçağın pilotaj hatası nedeniyle düştüğünü ortaya koydu. Pilotun yanlış gaz pedalını çekerek uçağın motorlarından birini durdurduğu anlaşıldı.

Karakutularda pilotun bunu geç fark ettiği ve son sözlerinin "yanlış taraftaki pedalı çekmişim" olduğu vurgulandı.

Söz konusu pilotun 2004 yılının mayıs ayında yapılan simülasyon testinden de geçemediği anlaşıldı. Ancak ikinci testte başarılı olan pilot ağustos ayında kaptanlık sertifikası alabildi.

58 kişiyi taşıyan uçak nehre düşmüş 43 kişi ölürken 15 kişi mucizevi şekilde kurtulmulştu. 41 yaşındaki kaptan pilot liao Jian-Zong" da ölenler arasındaydı.

İlgili Makaleler

- AJet -spot_imgspot_img

Son Dakika