spot_img
spot_imgspot_img
23.4 C
İstanbul
Cumartesi, 19 Temmuz 2025

THY’nin Yeni Markası We re From Turkey

Seçtiklerimiz

Son yıllarda küresel havacılık sektöründe bir hayli ehemmiyet kazanan yan gelir oluşturma kavramına değişik bir boyut getiren Türk Hava Yolları,yeni misyon markası ‘We’re From Turkey’ ile aynı dönemde sosyal sorumluluk alanındaki öncü misyonuyla Türkiye’ye özel ürünleri dünyaya tanıtmayı ve pazarlamayı hedefliyor.

Binlerce senelik zengin Türk kültürünü sabundan havluya, çini tabaklardan nazar boncuğuna, eşarptan şala, fincandan bardağa kadar özenle üretilmiş onlarca ürününü tüm dünyada daha geniş kitlelere tanıtmayı hedefleyen Türk Hava Yolları, ‘WE’R from Turkey'(WE’R) markası ile beraber değişik bir prestij projesini yaşama geçiriyor. Türkiye tanıtımına alışılagelmişin dışında bir perspektiften takviye verecek WE’R, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç. Dr. Ana Kotil, thy Kurumsal İletişim Başkanı Zeki Çukur, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve projenin ürün ve konsept partneri Nar Gourmet Genel Müdürü Samir Bayraktar’ın katıldığı basın toplantısında tanıtıldı.

Toplantıda açıklama yapan Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç. Dr. Ana Kotil, thy’nin bu sene 56 milyondan çok yolcu taşıdığını büyümesinin yüzde 17 olduğunu ortaya koyarak "Artık dünyanın noktasına uçuş gerçekleştirmekte olan havayolu olduğumuzu söylemiyoruz dahi . Çok kısa bir düşünme yapmak gerekirse şunları söyleyebilirim; 2015 bütçemiz bitti, 35’ten çok yeni uçak önümüzdeki sene filomuza katılacak. 2017’di yeni havalimanında 300 uçakla olacağız. 2023 hedeflerimizde ise senede 120 milyon yolcu taşımak ve 24 milyon euro ciro var" diye belirtti .

Türkiye’nin nüfusunun dünya nüfusunu yüzde 1’i olduğunu ama Türkiye ekonomisinin dünya ekonomisinin yüzde 2’si olduğunu ifade eden Kotil, "Hep üretiyoruz fakat ürettiklerimizi daha çok fazla kendi içimizde tüketiyoruz 2015 senesi neyimiz varsa ihraç etme yılımız olsun. Satacağımız çok fazla şey var bu proje ile ürünlerimiz daha ulaşılır olacak" ifadelerini kullanarak "Dört mevsimin bir arada yaşanabildiği, dünyanın en verimli topraklarına sahip ülkemizin, zeytinyağından baharata, Türk lokumundan reçele, çeşitli soslardan şekerlemeye, kuru yemişten kuru meyveye kadar onlarca nefis gıda ürününü WE’R markası altında bir araya getirdik. Türk Hava Yolları markası ile özdeşleşen değişiklik olgusuna hiç şüphesiz yeni bir katma değer sağlayacak WE’R ile alakalı bir sonraki hedefimiz ise, gıda dışı kültürel ürünlerimizi de aynı konsept altında derleyerek markamızı zenginleştirmek" diye belirtti .

Toplantıda açıklama yapan thy Kurumsal İletişim Başkanı Zeki Çukur da "Proje ile thy’nin ‘kas gücü’ dışında sanat gücümüzü de kullanacağız. Dünyada en çok fazla tanına Türk markası thy kendi markasına Türkiye’ye özel ürünleri de ekliyor. Bu Türkiye’nin tanıtımına değişik bir perspektiften bakan bir tanıtım çalışması.

WE’R bir misyon markası olarak saptadı ve ürünler seçilirken Anadolu geleneğinden yola çıkıldı. Yerel kültür ve geleneği sembolize edecek ve şimdilik 13 kategoriden oluşan WE’R; zeytinyağı, reçel, marmelat, çay, kahve, tahin-pekmez, nar ekşisi, akide şekeri, lokum, bal, sabun, kuruyemiş ve kuru meyve olmak üzere toplamda 24 ürün ihtiva ediyor. Öncelikli hedef kitlemiz yabancı yolcular, projenin bir sonraki hedef kitlesi ise Türk yolcuları ve Türk kamuoyu. Türkiye’den yolu önceki yabancı yolcuların kolayca ulaşabileceği vergiden muaf mağazalar -duty free shops- ve üst segment turistik lokasyonlarda satışı sağlanmaya başlayacak ürünlerin bir sonraki süreçte, yurt dışında da satışa sunulması hedefleniyor. Ürünler bunun yanı sıra thy’nin kendi online alışveriş sitesinde de satılacak" diye belirtti .

Gıda ve gıda dışı kategorileri içerecek, Türkiye’nin özgün, nitelikli ve temsil yeteneği olan ürünlerini birleştiren bir Türk Hava Yolları markası; WE’R’ın proje partneri Nar Gourmet Genel Müdürü Samir Bayraktar ise, "Anadolu’nun bolluğunu, bereketini ve çeşitliliğini dünyaya tanıtabilmek gayesi ile oluşturduğumuz markamız Nar Gourmet olarak, halihazırda bir dünya markası olan Türk Hava Yolları’nın, ülkemizin güzide ürünlerini tanıtmak için yarattığı "WE’R From Turkey" misyon markasının ürün ve konsept partneri olmaktan çok büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz" diye açıkladı .

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika