spot_img
spot_imgspot_img
24.5 C
İstanbul
Salı, 17 Haziran 2025

Rusya’da yapılan uçuş sayısında artış olmadı

Seçtiklerimiz

Rus turistlerin sevgilisi Türkiye istikametinde yapılan satışlar bile geçtiğimiz yılın yüzde 30 gerisinde.
 
Kommersant gazetesinin aktardığına göre, Travelata.ru verileri ortalama Türkiye turu fiyatının yüzde 6’lık düşüşle 85 bin 400 rubleye (8 bin 500 TL) gerilemesine rağmen satışların sınırlı kaldığına işaret ediyor.
 
Acentelerin beklentisi kış mevsiminde denize girme olanağına sahip destinasyonların da bir an önce uçuşa açılması yönünde.
 
Uçuş yasağının kalktığı Mısır, Maldivler ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne yapılan seferler de sınırlı sayıda. Yasağın bulunmadığı Tanzanya destinasyonunda da manzara parlak değil. Level.travel yetkilileri, bu ülkeye satışların tüm tur satışları içindeki payının yüzde 1’in altında kaldığını söyledi.
 
Bazı turizmciler, örneğin Türkiye turları satışlarının artmamasına sebep olarak Rusya’dan sınırlı sayıda şehirden uçuş olmasını gösteriyor. OnlineTur.Ru’dan İgor Yelinov, tek başına Moskova uçuşları dikkate alındığında satışların yüzde 12 arttığı gerçeğini hatırlatıyor.
 
Gazete, öte yandan Rusya içi tatil beldelerine gösterilen ilginin istikrarlı seyrettiğini yazdı. Talebin sürmesi durumunda iç pazarda fiyat artışları da gündeme gelebilir.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika