spot_img
spot_imgspot_img
24.5 C
İstanbul
Perşembe, 3 Temmuz 2025

Rusya’dan Türkiye için ikinci açıklama

Seçtiklerimiz

Rus TASS ajansı, Rusya ile Türkiye arasındaki uçak seferlerinin 15 Temmuz’da başlayabileceğini duyurdu.
 
Haber, Rusya Ulaşım Bakanı Yevgeni Ditrih’in açıklamasına dayandırıldı.
 
Rus bakan, Türkiye’nin bu tarihte sınırlarının Rus turistler açma teklifini incelemekte olduklarını açıkladı. Yöneltilen bir soru üzerine Rus Bakan, "Bu konuyu düşünüyoruz" dedi.
 
Ancak bu haberin pek çok medya organında ve sosyal medyada "15 Temmuz’da Türkiye uçuşları başlıyor" iyimserliği ile yorumlanması üzerine, Bakan Ditrih bu kez bir başka Rus haber ajansı İnterfaks’a yeni bir demeç verdi.
 
Bakan bu demecinde, Rusya’nın Türkiye’den gelen teklifi "kabul etmediğini", ama "not ettiğini" söyledi.
 
Ditrih, "Türkiye ile uçak seferlerinin 15 Temmuz’da başlayacağından behsetmiyoruz" dedi.
 
Rus bakan ayrıca uluslararası uçuşların ne zaman başlayacağını belirlemenin şu anda zamansız olacağını, kararın Kovid-19 salgınındaki gelişmelere göre alınacağını ekledi.
 
Türkiye, Rusya hava sahasını açarsa 15 Temmuz’da seferlere başlamaya hazır olduğunu duyurumuştu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika