spot_imgspot_img
9.6 C
İstanbul
Cumartesi, 14 Mart 2026

İstanbul Havalimanı’na Technopc İmzası

spot_imgspot_img

Seçtiklerimiz

Türkiye’nin bilgisayar üretiminde ilk yerli malı belgesini alan Technopc, İstanbul Havalimanı’nda kullanılacak 4 bin donanım ürününü özel olarak üretti.

Masaüstü, mini, tümleşik, endüstriyel ve kiosk bilgisayarlar olmak üzere 5 farklı model ürün tasarladıklarını söyleyen şirketin Yönetici Ortağı Murat Yücel, “Temel özellikleri kesintisiz ve stabil çalışabilmeleri.

Özel dayanıklılığa sahipler. Enerji verimlilik özelliklerine sahip, çevreci ürünler. Ağır güvenlik testlerini başarıyla geçtiler” dedi. Yücel, yerli ürünlerle datamızın da korunacağının altını çizdi.

 
29 Ekim’de açılışı yapılarak ‘Dünyanın en büyük havalimanı’ olarak adını tarihe yazdıran İstanbul Havalimanı’nın tüm bilgisayarları, Türkiye’de bilgisayar üretiminde ilk yerli malı belgesine sahip olan Technopc tarafından üretildi.

IGA’nın dünyada benzeri olmayan bu havalimanında kullanılacak donanımlar konusunda çok ciddi teknik üst özellikler belirleyerek seçim yaptığını anlatan şirketin Yönetici Ortağı Murat Yücel, toplam 4 bin donanım ürünün Technopc tarafından bu projeye özel olarak üretildiğini söyledi.

İlgili Makaleler

- AJet -spot_imgspot_img

Son Dakika