spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

5 işletme daha ‘Yeşil Kuruluş’ ünvanı aldı

Seçtiklerimiz

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün Yeşil Havaalanı (Green Airport) projesi kapsamında “Yeşil Kuruluş” Unvanı alan işletme sayısı her geçen gün artıyor. Geçtiğimiz yıl başlatılan proje kapsamında 2010 yılının ilk dört ayında 5 işletmeye daha çevreye duyarlı “Yeşili Kuruluş” unvanı verildi.

       

Havaalanlarında faaliyet gösteren kuruluşların çevreye verebilecekleri zararların sistematik bir şekilde azaltılması ve ortadan kaldırılabilmesi amacıyla uygulamaya konan proje çerçevesinde geçtiğimiz yıl MRO Teknik Servis Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile THY Teknik A.Ş., “Yeşil Kuruluş” unvanı almıştı.

       

TAV İstanbul Terminal İşletmeciliği, Hezarfen Havacılık Ticaret A.Ş., ATM Havalimanları Yapım ve İşletme A.Ş., Çelebi Hava Servisi A.Ş. (İzmir)  ve Fraport IC İçtaş Antalya Havalimanı Terminal ve Yatırım İşletmeciliği A.Ş.’ye SHGM tarafından “Yeşil Kuruluş” sertifikası verildi. Böylece proje kapsamındaki çevreye duyarlı Yeşil Kuruluş sayısı 7’ye yükseldi.

       

Faaliyetlerinin proje kapsamında değerlendirilmesi amacıyla SHGM’ye başvuruda bulunan bu işletmelerin yapılan incelemeler sonucunda  "Yeşil Havaalanı (Green Airport) Projesi" kapsamında istenen şartları yerine getirdiği tespit edildi. Söz konusu işletmeler aldıkları unvanla, projede belirtilen logoyu kullanabilecek ve işletme yetki belgesi, ruhsat, sertifika gibi izin belgelerinin temdit ücretlerinde yüzde 20 indirim yapılacak.

       

Proje ile, canlılar üzerinde olumsuz etki yaratan ve çok sayıda sağlık sorununa yol açan çevresel kirlenmenin oluşmadan önlenebilmesi, çevreye duyarlı havaalanlarının çoğalması ve bu havaalanlarında çevreci stratejilerin sürdürülebilir bir şekilde devam etmesi amaçlanıyor.

       

Havaalanı kullanıcılarının yerine getirmesi gereken kriterlerin belirtildiği proje çerçevesinde, havaalanındaki tüm kullanıcılar tarafından bu kriterlerin yerine getirilmesi durumunda o havaalanı "Yeşil Havaalanı (Green Airport)" olarak adlandırılıyor. Bir havaalanında, bu şartları yerine getiren SHGM tarafından yetkilendirilmiş kuruluşun, o havaalanı için ödeyeceği yetki belgesi, ruhsat, sertifika gibi izin belgelerinin temdit ücretlerinde yüzde 20 indirim yapılıyor. Havaalanındaki tüm kuruluşların bu şartları yerine getirerek o havaalanına "Yeşil Havaalanı (Green Airport)" kazandırması durumunda ise havaalanında hizmet veren, havaalanı işletmecisi dahil, tüm kuruluşların SHGM tarafından verilen yetki belgesi, ruhsat, sertifika gibi izin belgelerinin temdit ücretlerinde yüzde 50 indirim yapılıyor.

       

 

       

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika