spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

2010 ‘Apron Güvenliği Ödülü’ Çelebi’nin

Seçtiklerimiz

2010 APRON GÜVENLİÐİ ÖDÜLÜ ÇELEBİ’NİN

       

Havacılık sektöründe ramp, yolcu hizmetleri ve kargo faaliyetlerini içeren yer hizmetleri konusunda, 200’den fazla ülkede yayınlanan "Ground Handling International" Dergisi tarafından bu yıl 12’ncisi düzenlenen Ground Handling International Konferansı (GHI), 29 Kasım – 2 Aralık 2010 tarihleri arasında Viyana´da gerçekleştirildi. Konferansta, Çelebi Hava Servisi, Ortadoğu & Afrika coğrafi kategorisinde ‘Apron Güvenliği Ödülü’ne (Ramp Safety Award) layık görüldü.

       

Devamlı olarak değişen ve gelişim gösterenhavacılık sektöründe ramp, yolcu hizmetleri ve kargo faaliyetlerini içeren yer hizmetleri konusunda, 14 yılı aşkın süredir yayın yapan ve alanındaki en saygın yayın olarak dikkat çeken "Ground Handling International"’ın verdiği ödüller ise “havacılığın Oscar’ı” olarak adlandırılıyor. ÇHS’ye ödülü getiren senaryo ise şöyle gelişti; “ÇHS İzmir İstasyonu’nda meydana gelen olayda; push-back operasyonu sırasında hizmet verilen pozisyonun yanındaki pozisyona gelen bir uçağa yol vermesi için durması belirtilen Çelebi operatörü, gelen uçağın çarpabileceğini fark etti.

       

Bu tehlikeyi gözeterek hizmet verdiği uçağı birkaç metre daha geri çeken Çelebi operatörü, ilk etapta kaptan tarafından ikaz edildi. Ancak daha sonra, bu manevranın gerçekleştirilmemesi halinde, çarpışmanın meydana gelebileceği ve bir felaketin yaşanabileceği anlaşıldı. GHI yetkilileri tarafından, ilgili tüm havacılık otoriteleriyle paylaşılan ve yapılan anket sonucunda doğabilecek bir felaketi önlemesi açısından örnek bir apron güvenliği faaliyeti olarak değerlendirilen bu senaryo, Orta Doğu & Afrika coğrafi kategorisinde ödüle hak kazandı.

       

Çelebi Hava Servisi Genel Müdürü Talha Göksel, Dnata-Dubai, Zega-Lusaka, ve Link Aero Agency-Kahire’den gönderilen ve ön elemeden geçen diğer örnek olaylar arasından yapılan değerlendirmede Apron Güvenliği Ödülü’ne layık görülen ÇHS İzmir İstasyonu’nu personelini kutlayarak teşekkür etti.

       

Hızlı düşünerek, çabuk ve doğru bir karar alan, bu karar doğrultusunda hem Çelebi’nin hem de havayolu ve apronun güvenliğini sağlayan personelin görev yaptığı

       

Çelebi İzmir ekibine teşekkür eden Göksel, alınan uluslararası ödülü de Çelebi İzmir İstasyonu’na teslim etti.

       

Göksel, Viyana’da 200’ü aşkın havayolları, yer hizmeti şirketleri ve sektörün diğer önemli temsilcilerinin katıldığı Konferans’ta GHI yöneticileri tarafından kendisine takdim edilen ödülü, düzenlenen bir törenle İzmir İstasyon Başmüdürü Levent Kaylak’a teslim etti.

       

Çelebi Hava Servisi, 2006 yılında Monte Carlo’da düzenlenen Ground Handling International Konferansı’nda da aynı ödülü almaya layık görülmüştü.

       

 

       

         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika