spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Havacılık Merkezi 3 ay sonra açılacak

Seçtiklerimiz

THK Gaziantep Şube Başkanı Dr. Gökhan Özboz, havacılık merkezini 3 ay sonra hizmete açacaklarını belirtti.

       

HAVACILIK Eğitim Merkezi çalışmalarının hızla devam ettiğini söyleyen Gökhan Özboz, merkezin yerinin belirlendiğini ancak resmi makamlarca onaylandıktan sonra açıklanacağını söyledi.

       

Özboz, 2 bin 400 metre kare alan üzerine inşa edilecek tek katlı binanın yanına 40 metre uzunlukta paraşüt kulesi yapacaklarını ve merkezi 3 ay sonra açacaklarını ifade etti. Merkez sayesinde havacılığa merak salmış gençlerin hayallerine kavuşacağını vurgulayan Özboz, eğitim sonunda gençlerin sertifika alacaklarını kaydetti.

       

İl dışından ve hatta Suriye’den havacılık eğitimi almaya gelecek insanların konaklama gibi ihtiyaçlarını da karşılayacağını sözlerine ekleyen THK Gaziantep Şube Başkanı Dr. Gökhan Özboz, "Mart ayında inşaatı tamamlanacak olan yeni şubemizi hizmete açacağız.

       

Başta Gazianteplilerin ve tüm illerden gelecek öğrencilerin bu eğitimi alabilmesi için öncelikle barınacak yer gerekmektedir ve bizler bu sorunu da çözeceğiz. Gençler kurs döneminde özel planlanmış projelerimizle bu eğitimleri sağlıklı şekilde alacaklardır. Bu projemiz sadece Gaziantep ve Türkiye için değildir. Bu eğitimleri Suriyeli vatandaşlarımıza da kazandırmaktır.

       

Havacılık anlamında paraşüt, model uçak gibi eğitimlerin sertifikaları eğitim sonunda hocaları tarafından verilecektir. Amacımız Gaziantep’i eğitim merkezi haline getirmektir. Türk Hava Kurumu’nun asıl amacı havacılığı sevdirmek ve başarılı eğitimlerle öğrencilerimizi yetiştirmektir.

       

Türk Hava Kurumu Şubesi’nde üye olan arkadaşlarımızla bunu hep birlikte marka şehir Gaziantep’te pratik eğitimlerle gerçekleştireceğiz. Ayrıca okul müfredatında havacılık dersleri konusunda öğretmenlerimize kurslar vererek onları sertifikalandıracağız.

       

Bu sayede öğretmen ve öğrencilerimiz başka ile gitmeden rahat bir şekilde Gaziantep’te eğitim alarak bunları kendi iş hayatlarında kullanabilecek. Paraşüt kursu 12 gün, moder uçak eğitmeni eğitim kursu yaklaşık 1 hafta, diğer kurslarda 8 ile 12 gün arasında sürecektir.

       

Her kursun kendine özel şartları var bu kurslara katılmak için kişilerin en başında 18 yaşını doldurmuş ve gönüllü olarak eğitim almak istemeleri gerekmektedir.

       

Kursların amacı havacılık eğitimlerine ilgi gösteren öğretmen ve öğrencilerin kendilerini geliştirerek sertifika sahibi olmasını sağlamaktır" dedi.
         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika