spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

2 Milyon dolar harcanan CIP salonu kapanıyor

Seçtiklerimiz

THY’nın Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde Dolmabahçe Sarayı’nın mimarisi temel alınarak tasarlanan CIP Salonu, 22 Nisan’da kapanıyor. ‘Harem dairesi gibi, zevksiz’ diye eleştirilen salon, 2 aylık tadilatla ‘modern’leşecek.

 

Türk Hava Yolları’nın Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde bulunan ‘saray’ konseptli CIP Salonu, yenilenmek üzere 22 Nisan’da kapanıyor. 2006’da ünlü mimar Dara Kırmızıtoprak tarafından Dolmabahçe Sarayı mimarisi temel alınarak tasarlanan ve bir dönem ‘harem dairesi gibi’, ‘zevksiz’ gibi eleştirilere de maruz kalan CIP Salonu, 2 ay süreyle kapalı kalacak. Bu süreçte yapılacak tadilatla CIP Salonu’nun bazı yenilikler eklenerek daha modern bir görünüme kavuşması hedeflenirken tadilat boyunca bu salondan yararlanan yolcular Yapı Kredi Bankası’nın Lounge’unda ağırlanacak.

 

1.400 metrekare alan üzerine inşa edilen CIP Salonu 6 aylık bir çalışma sonucu tamamlanmıştı. Mimar Dara Kırmızıtoprak, salonun konseptiyle ilgili olarak ‘Tipik Osmanlı ve Bizans mimarisinde bir saray atmosferi ortaya çıkardık. Amacımız sık seyahat eden business class yolcularına İstanbul’u hatırlatacak bir tat bırakmak’ değerlendirmesini yapmış, salon o dönemde 2 milyon dolara mal olmuştu.

 

Ortasında küçük bir botanik bahçesi de bulunan salon, İsviçre’nin Basel Havalimanı’ndaki salon ile Singapur Havalimanı CIP Salonu incelenerek hayata geçirilmişti. Kapısı saraya giriyormuş hissi uyandıran CIP Salonu Dolmabahçe Sarayı’nda kullanılan koltuk, avize, perde, İznik çinileri ve rölyeflerle süslenmişti. Salonda yolcuların duş alabileceği zeminine beyaz Marmara mermeri döşenen hamam tasarımlı alanlar da bulunuyordu.

 

TADİLAT sonrası yepyeni ve modern bir görünüme bürünecek olan CIP Salonu’ndan THY Business Class biletli yolcular ile THY’nin özel yolcu programı Miles&Smiles’ın Elite ve Elit Plus kartı sahibi üyeleri yararlanabiliyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika