spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

125 çocuk, ilk kez uçağa bindi

Seçtiklerimiz

Adana Valisi İlhan Atış, çocukları uçakla tanıştıran Türk Hava Kurumu (THK) yöneticilerine teşekkür ederek "THK, Türkiye’nin gururudur, onurudur. Çocuklarımıza sahip çıktıkları için teşekkür ederim." dedi.

Adana Havalimanı Tarkim Uçuş Okulu’nda gerçekleşen programda konuşan THK Temsilcisi Pilot Alişan Koçkaya ise THK’nın uçuş okulunda sivil havacılığın ihtiyacı olan pilotların yetiştirildiğini vurguladı. Şu an 200’ye öğrencinin eğitim aldığını aktaran Kocakaya, "Artık THK, üniversitesine kavuşacak. Havacılık alanında çalışacak personeli yetiştirmek için üniversite kuruyoruz. THK, fakülte ve yüksek okul kurarak bu konuda büyük bir boşluğu dolduracak." diye konuştu.

Proje Koordinatörü Adana Vali Yardımcısı Halis Arslan projeyle birlikte 5 bin çocuğa ulaştıklarını kaydetti. Arslan, "125 çocuğumuz projenin en başarılı olanları. Bunları 5 bin kişinin arasından seçtik. Gösterdikleri gelişmelerin bir ödülü olarak onları uçağa bindireceğiz. Başarılı çocuklarımızı ödüllendirmenin yanı sıra bu tür etkinliklerle onlara havacılığı sevdirmek istiyoruz." dedi.

İlk kez uçakla tanışan 125 çocuk, Adana Valisi İlhan Atış’la birlikte kenti gökyüzünden görme fırsatı buldu.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika