spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 18 Nisan 2024

12 Ülke ile ikili havacılık müzakeresi planlanıyor

Seçtiklerimiz

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden(SHGM) yapılan yazılı açıklamada, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının 2012 havacılık hedefinde, gökyüzünde inşa edilecek yeni köprülerle dünyayı kuşatacak bir uçuş ağı oluşturmak olduğu belirtildi.

Türk sivil havacılığında yaşanan büyümeye paralel olarak geçen yıllarda önemli gelişme kaydedilen yurt dışı uçuş ağının, 2012 yılında hayata geçirilmesi planlanan sefer artışları ve yeni imzalanacak havacılık anlaşmaları ile daha da büyümesi hedeflendiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

”Gökzüyü Köprüleri Projesinin; mevcut ikili havacılık müzakerelerinin revize edilmesi, Afrika Konferansı çerçevesinde 26 ülke ile yeni havacılık anlaşması imzalanması ve Avrupa-Asya-Amerika’da 31 ülkeyle anlaşma imzalanması olmak üzere üç ayağı bulunuyor.

Bakanlığın ikili havacılık anlaşmalarının yürütülmesinden sorumlu olan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Afrika ülkelerinden Uzakdoğu ülkelerine, Türk Cumhuriyetlerinden Ortadoğu ve Avrupa ülkelerine varıncaya kadar havacılık anlaşmaları konusunda geniş çaplı bir çalışma başlattı. Bu yıl içinde, Afrika ülkeleri başta olmak üzere çok sayıda ülke ile ikili havacılık anlaşması imzalanması ve mevcut anlaşmaların revize edilmesi amaçlanıyor. Mısır, Cezayir, Libya, Nijerya, Ürdün, Irak, Hindistan, Çin, Pakistan, Kırgızistan, Kazakistan ve Macaristan olmak üzere 2012 yılında 12 ülke ile ikili havacılık müzakeresi planlandı. Anlaşmalara yeni uçuş noktalarının eklenmesi, sefer artışları, kargo uçuşları ve kısaca ara noktadan uçuşları kapsayacak şekilde kod paylaşım gibi konuların eklenmesine ilişkin çalışmalar tüm hızıyla sürdürülüyor.”

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün, planlanan bu müzakerelerin yanı sıra Afrika ülkeleriyle gerçekleştirilecek bir havacılık konferansı için hazırlık yaptığı belirtilen açıklamada, 30 Mayıs-2 Haziran 2012 tarihleri arasında Türkiye’de gerçekleştirilmesi planlanan Afrika Konferansında, Türkiye’nin hiç anlaşması bulunmayan 26 Afrika ülkesi ile de ikili havacılık anlaşması imzalanması hedeflendiği ifade edildi. Bu kapsamda Genel Müdürlüğün, hem bu ülkelerin sivil havacılık otoritelerine hem de diplomatik kanaldan taslak anlaşma metinlerinin gönderilmesine yönelik çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

Gökyüzü Köprüleri Projesi-nin diğer bir ayağını da Amerika, Asya ve Avrupa ülkelerinin oluşturduğu vurgulanan açıklamada, SHGM’nin, bu üç kıtada bugüne kadar hiç anlaşma yapılmamış olan toplam 31 ülkeye İkili Havacılık Anlaşmasına ilişkin Taslak Metinleri de 22 Şubat 2012 tarihinde gönderdiği belirtildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika