spot_img
spot_imgspot_img
11.3 C
İstanbul
Pazartesi, 18 Mart 2024

Türkiye’nin ilk uzay turisti bir restoran şefi

Seçtiklerimiz

Sapphire İstanbul’da gerçekleştirilen çekilişle, İzmir’deki bir restoranda şef olarak çalışan, 2 çocuk babası Ercan Kaygısız, kampanyanın talihlisi olarak belirlendi.

Çekiliş sırasında telefonla bağlantı kurulan Kaygısız, heyecanını ilk olarak eşiyle paylaştığını, iş arkadaşlarının durumun şaka olduğunu düşündüklerini belirtti.

UFO Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Yeşil ise Rus Kozmonot Yuri Gagarin’in uzaya çıkmasından bu yana yarım asrı aşkın bir sürenin geçtiğini anlatarak, bu süre içinde Türkiye’den hiç kimsenin adının uzayla anılmadığını söyledi.

Yeşil, ülkelerin uzay alanında güç gösterisi yaptığını aktararak, ”(Biz kim, uzaya çıkmak kim) demekle yetindik. Fakat artık UFO olarak bir dönemi kapatmış bulunuyoruz. Ercan Kaygısız UFO ile uzaya giden ilk Türk olarak tarihe geçti. Kendisini cesaretinden dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Ercan Kaygısız için 2013’ün son aylarında İstanbul’da başlayacak hazırlık programı, Amsterdam’da verilecek görev taktikleri kursu, yer çekimsiz ortam alıştırmaları, yapılacak deneme uçuşu ve yer çekimsiz ortam uçuşuyla devam edecek.

Özel uzay aracı ”Lynx Mk II” ile yapılacak uzay seyahati, İstanbul’dan itibaren kaydedilecek.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika