spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Tüm Engellemelere Rağmen Durmayacağız

Seçtiklerimiz

THK Genel Kurulu Adliyelik Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya


Ülkemizde sivil havacılığın en eski mihenk taşı olan Türk Hava Kurumu, 13-14 Ekim 2018 tarihlerinde Ankara’da kaderini oylayacak. Mevcut Genel Başkan Kürşat Atılgan’ın adaylığı konusunda henüz basına yansıyan bir deklarasyon olmasa da konuya ilişkin kulis çalışmalarının devam ettirildiği ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı delegelerinden Ahmet Bertan Nogaylaroğlu hakkında çeşitli nabız yoklamaları yapıldığı iddia ediliyor. Diğer tarafta eski Genel Başkanlardan Osman Yıldırım da bu maratonda adaylar arasında yer almak istiyor.

 

Bu süreçte adaylığını ilk olarak açıklayan Dr.Öğr.Üyesi Erdal Dursun ise tespitleri, yöntemleri, çözüm önerileri ve projeleriyle basında çokça kendisinden söz ettirdi. Popüler bir havacılık haber platformu tarafından yapılan bağımsız anket sonuçlarında rakiplerine açık ara fark atan Dursun, mevcut yönetimin en büyük alternatifi konumunda görünüyor.

 

Konuya ilişkin açıklama yapan Dursun, “Türk Hava Kurumu’nun mevcut yönetimi görevde kaldıkları üç yıl boyunca kurumun yönetilemediğini gizlemek gayesiyle benimle er meydanında yarışmayı dahi göze alamamışlardır. Anayasal seçme ve seçilme hakkım kanunsuz bir şekilde elimden alınmak istenmektedir. Süreci Yargı, Savcılık ve Cumhurbaşkanlığı makamlarına intikal ettireceğim. Konuyu bu hale getirenler adalet önünde hesap verecekler. Ancak içim sızlayarak söylemeyelim ki, böyle kişilerin yüzünden kaybeden maalesef yine bu güzide kurum olacak.” şeklinde konuştu.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika