spot_img
spot_imgspot_img
10.1 C
İstanbul
Pazartesi, 18 Mart 2024

THY kargo ağını genişletiyor

Seçtiklerimiz

Son yıllarda gerçekleştirdiği atılımlarla Avrupa’nın ve dünyanın hızla gelişen havayolları arasında yer alan Türk Hava Yolları (THY), kargo taşımacılığında da önemli başarılara imza atıyor. Uçuş ağını sürekli genişleten THY Kargo, Stuttgart’tan da Türkiye’ye geniş gövdeli yolcu uçakları ile kargo hizmetlerini de artırdı. THY’nin kargo seferlerinin tanıtımı ile ilgili Stuttgart havalimanında bir toplantı yapıldı.

Toplantıda THY’nin yeni açılımları ile ilgili bilgiler veren THY Stuttgart Müdürü M. İlker Başaran, THY’de büyümenin hız kaybetmeden sürdüğünü belirtti. Başaran, THY’nin gerek filosu ile gerekse kargo ve diğer hizmetlerinde gerçekleşen fiziki büyümenin yanında, hizmet kalitesini de yükselten uluslararası anlamda saygınlık ve güven kazanmış global bir şirket olduğunun altını çizdi. THY’nin aldığı birçok ödülle de bunu kanıtladığını ve birçok alanda önemli başarılara imza attığını söyleyen Başaran, kurumun 2012 yılında 39 milyon yolcu kapasitesine ulaştığını ve şu an 99 ülkede 223 noktaya uçuşların olduğunu belirterek yenilikler hakkında geniş bilgi verdi.

Stuttgart Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Dr. Ahmet Bayraktar ise yaptığı konuşmada THY’nin hızla büyümesine dikkat çekerek, gerek Almanya gerekse Türkiye ekonomisindeki öneminden söz etti. Başarıyı yakalamak için birlik ve beraberlik içinde çalışılması gerektiğini söyleyen Ataşe Bayraktar, Türkiye’nin ekonomik alanda gelişmeler kaydettiğini ve şu an 50 binden fazla Alman girişimcinin Türkiye ile ortak iş yapmakta olduğunu vurguladı. Kargo taşımacılığında büyük atılım içerisinde olan Türk Hava Yolları’nın kargo hizmetleri hakkında bilgiler veren THY Stuttgart Kargo Müdürü Davut Sanatçı, Stuttgart’tan geniş gövdeli yolcu seferleri ile paralel olarak verilen kargo hizmetleri ile ilgili bir sunum yaptı.

Geçtiğimiz yıl filosunu ve depolama kapasitesini artıracak önemli yatırımlara imza atan THY Kargo, Airbus 310 ve Airbus 330’ün ardından Airbus 330-200F uçağını da filoya dahil etti. THY 9 kargo ve 206 yolcu uçağı olmak üzere toplam 215 uçakla kargo taşımacılığı yapıyor. THY Kargo, Johannesburg, Accra, Erbil, Köln, Helsinki, Hartum, Entebbe, Kigali, Kuveyt, Karaçi, Singapur ile birlikte Haziran ayı başında 46 noktaya kargo seferi düzenliyor olacak. THY Kargo, 2012 yılında toplam 465 bin ton kargo taşıyarak bir önceki yıla göre yüzde 22 artış sağladı. Mevcut kargo terminalinde depolama alanına ve kargo kabulünü kolaylaştırıcı bazı fiziki yatırımlar yapan Turkish Kargo, ısı kontrollü depoların kapasitesi yüzde 50 artırdı. 10 bin 500 metrekarelik yeni ilave depolama alanı inşaatı başlayan şirket, yeni raf sistemi ilavesi ile transit kargo depolama alnı da yüzde 37 artırdı.

Programın sonunda, filoya dahil olan Airbus 330-200F ‘Konak’ uçağı alanda karşılanarak incelemelerde bulunuldu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika