spot_img
spot_imgspot_img
12 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Sayın Başkan: Aziz Türk Milleti Cevap Bekliyor

Seçtiklerimiz

TÜRK HAVA KURUMU YÖNETİMİNE GELEN 
THK GENEL BAŞKANI KÜRŞAT ATILGAN VE YÖNETİM KURULU TARAFINDAN 44. DÖNEM SEÇİM ESNASINDAKİ YAZILI BEYANLARI  VE BU BEYANLARININ TAM AKSİNE FAALİYET YÜRÜTTÜKLERİ  İDDİA EDİLMEKTDİR.
 
BU BAĞLAMDA GENEL BAŞKAN VE YÖNETİMİ TARAFINDAN VERİLEN SÖZLERİN HİÇ BİRİNİN TUTULMADIĞI GİBİ MALVARLIKLARINDA ERİTİLDİĞİ İDDİA EDİLEN THK İÇİN “5253 sayılı Dernekler Kanunun 27. maddesi doğrultusunda kumu yararına çalışan derneklerin mal ve paralarının kamu malı sayılarak, bu mallara karşı suç işleyenlerin Kamu Görevlisi gibi cezalandırılması hüküm altına alındığı” GEREKÇESİYLE VE BELİRTİLEN THK YÖNETİM KURULU KARARLARI KAPSAMINDA İVEDİ KAYYUM ATANMASI HASIL OLACAKTIR  
 
AŞAĞIDA BELİRTTİĞİMİZ SORULARIMIZA DERHAL 24 SAAT İÇİNDE CEVAP VERİLMEMESİ DURUMDA AZİZ TÜRK MİLLETİ HUZURUNDA SORULARIMIZI BELGELERİ İLE KAMUOYU İLE PAYLAŞACAĞIMIZI BEYAN EDERİZ.
 
 1- Türk Hava Kurumuna ait tüm gayrimenkullerin, Banka kredisi alımı – ödemesinin ve ayrıca THK tarafından satışı yapılacak tüm iş ve işlemler için THK Başkanı Kürşat ATILGAN’a tek İMZA yetkisi ve SINIRSIZ yetki verildiği doğru mudur? Ayrıca THK Yönetiminin ortak kararlara hiç imza atmadığı doğru mudur?
 
2-Türk Hava Kurumu 12 Ekim 2015 – 30 Haziran 2018 tarihleri arasında Hangi Bankalardan kaç MİLYON kredi çekmiştir ? Türk Hava Kurumunun toplam borcu nedir ? Ayrıca Türk Hava Kurumu çektiği Banka Kredileri için 3 yıl içinde ne kadar FAİZ ödemesi yapmıştır? 
 
3-THK’nın Türkiye’deki Bankalar hariç YURT DIŞI Bankalarından çekmiş olduğu KREDİ var mıdır? Varsa hangi bankalardan ne kadar kredi çekilmiştir?
 
4-THK ve bağlılarının mevcut borçlarının, JPA Arkan ERGİN isimli bir finans şirketi tarafından takip edilmesi, yapılandırılması ve sonuçlandırılması için yetki verildiği ve THK kendi borç ve bu borca ait yapılandırmasını bizzat kendi ilgilenmeyerek 3. Şahıslara devrettiği doğru mudur?
 
5- THK’nın başında bir Başkanın ve Yönetimin Üyelerinin bulunmasına karşın, bu makamlar yokmuş gibi THK Genel Sekreteri Makamına yüksek oranda (20.000-TL + KDV hariç) harcama yetkisinin verildiği doğru mudur?
 
6-THK Havacılık Vakfı Şirketleri ile THK Üniversitesine, THK Derneğinden sürekli para aktarımı yapılacağına ilişkin ilginç kararlar alındığı doğru mudur?
 
7- THK’nın malvarlıklarının satışı için aracı şirketlerle anlaşma yapıla bilinmesi amacıyla, yönetmeliklerin değiştirildiği doğru mudur?
 
8-Yangın söndürme filosunun bel kemiği olan M-18 Dromader Yangın Söndürme uçaklarının faal etmeyip, yurtiçi ve yurt dışında orman, sanayi ve şehirlerdeki yangınlara müdahale yeteneği olan 11 adet uçak filomuzu satışa çıkartıldığı doğrumudur? Peki bu konuda da devlet makamlarından bu uçakların istisnai özelliği nedeniyle, herhangi bir yardım talep edilmişmidir?
 
9- Hiçbir THK Şubesi kapanmayacaktır denip, yönetime gelir gelmez çeşitli bahaneler çıkartılarak aktif şubelerden muhalif gözüyle bakılarak, THK Sinop (2015/187), Ankara Keçiören, Yozgat, Mersin (2016/43), Balıkesir ve Ankara Mamak (2016/98), İstanbul Pendik (2016/124), Kars Sarıkamış (2017/04) Şubeleri kapatılmak suretiyle, bir dizi gelir kaynaklarının önünün kesildiği doğru mudur?
 
10-Türk Hava Kurumu Delegelerine 45.Genel Kurul Çalışma Raporu adı altında 2019-2020 ve 2021 yılına ait tahmini bütçe teklifinde – 3 yıllık bütçe için 120.000.000-MİLYON Gayri Menkul satışı teklifi sunacağınız doğru mudur?
 
11- Türk Hava Kurumunun 2015-2016 ve 2017 yılların da 132.000.000-MİLYON gelir açığı verdiği doğru mudur? Veya bu yıllara ait kurumun kar ve zarar bilançosu nedir?
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika