spot_img
spot_imgspot_img
6.6 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Rusya-Türkiye arasındaki uçuşlarda yeni kurallar

Seçtiklerimiz

ATOR tarafından Rus hava yolu şirketlerine verilen bilgiye göre, Türk makamlarının taleplerine uygun olarak Türkiye’ye ve tersi yöndeki uçuşlarda el bagajlarına izin verilmeyecek.
 
Kadın kol çantaları, erkek portföyleri, dizüstü bilgisyar kılıfları, çocuk çantası, havalimanınında alınan hediyelik eşyalar, yolcuların yanlarına aldıkları eşyalar (müzik aleti, fotoğraf makinası vb.), diplomatik kurye dosyaları ve takılar uygulamanın dışında tutulacak.
 
Tur operatörlerinden birinin basın servisinden yapılan açıklamada, "Bagaj hakkı değişmeden kalacak, bagajın ağırlığı 20 kilogramı, ebatlarının toplamı 203 santimetreden fazla olmayacak. El bagajının ağırlığı en fazla beş kilogram, ebatları 55 cm x 40 cm x 20 cm’yi geçmeyecek" ifadeleri yer aldı.
 
Başka bir tur operatörü, epidemiyolojik durum nedeniyle St. Petersburg ve Rostov-na-Donu’dan Antalya’ya charter uçuşlarında yolcular arasındaki sosyal mesafeyi korumak ve uçuş görevlileri ile teması azaltmak için yemek servisinin iptal edildiğini, yolculara sadece şişelenmiş su verileceğini belirtti.
 
Yolculara Türkiye’ye uçuşlarda kadın kol çantaları, dizüstü bilgisayar, pörtföy ve çocuk çantası dışında bir şey almamalarını tavsiye eden operatör, bazı sırt çantalarına izin verilmediği uyarısını yaptı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika