spot_img
spot_imgspot_img
11.1 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

NASA’dan Microsoft’a Büyük Darbe

Seçtiklerimiz

Konuyla ilgili açıklamada bulunan United Space Alliance uzay-havacılık şirketinden Keith Chuvala "Bilgisayarlardaki ana fonksiyonları Linux’a çevireceğiz. Bu sayede daha iyi bir kontrol, istikrar ve güvenilirlik sağlayacağız. Ayrıca yapılması gereken yamalar ve ayarlamalar daha kolay yapılacak" sözlerine yer verdi.
 
Alınan bu radikal karar kapsamında uzay istasyonunun opsLan ağı üzerinde kullanılmakta olan dizüstü bilgisayarların tamamı bundan böyle Linux ile çalışacak. Bahsi geçen bilgisayarlar hergün gerçekleşen operasyonlar ve uzay istasyonunun kameralarının kontrolü için kullanılıyor.
 
2008 yılı içerisinde Windows işletim sistemi kullanan makinelerden birine bulaşan W32.Gammima.AG adlı kötü amaçlı yazılım o dönem içerisinde baya ses getirmiş ve güvenlik firması Symantec tarafından yapılan "virüs büyük bir tehdit oluşturmuyor" açıklamasıyla sonlanmıştı.
 
Gelin görün ki NASA gibi önemli bir kurumun kullandığı yazılımların herhangi bir şekilde zararlı yazılımlara mağruz kalması büyük sıkıntılar doğrulabilir.
 
NASA tarafından verilen bu karar Microsoft tarafında büyük bir prestij kaybına neden olacağa benziyor. Bakalım konuyla ilgili Microsoft tarafından yakın zaman içerisinde bir açıklama gelecek mi?

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika