spot_img
spot_imgspot_img
12 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

İstanbul’da sis esareti

Seçtiklerimiz

İSTANBUL’u önceki akşam etkisi alan yoğun sis hayatı olumsuz yönde etkiledi. Sis nedeniyle Atatürk Havalimanı’na inemeyen bazı uçaklar Sabiha Gökçen’e yönlendirilirken, görüş mesafesinin 100 metrenin altına düşmesi nedeniyle bazı uçak seferleri ise iptal edildi. İstanbul genelinde akşam saatlerinde etkili olan sis yüzünden THY’ye ait Dalaman-İstanbul ve Adana-İstanbul seferini yapan iki yolcu uçağı Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yapmak zorunda kaldı.

İstanbul Boğazı’nda yoğun sis nedeniyle çift yönlü olarak gemi trafiğine kapatılırken, Şehir Hatları’nın saat 20.30’dan sonraki tüm vapur seferleri de iptal edildi. Meteroroloji uzmanı Bünyamin Sürmeli, Ocak ayında beklenmedik şekilde yaşanan sisin nedeninin kuraklık olduğunu belirterek, “2007 yılında buna benzer şeyler yaşadık.

Sıradışı bir hava durumuyla karşı karşıyayız” dedi. İstanbul’da lodos fırtınası beklediklerini söyleyen Sürmeli, “Fırtına yağış getirecek. Pazar günü karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar yağışı olabilir” diye konuştu. Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ise, haftasonu sis perdesinin dağılacağını belirterek, İstanbul’da hafta sonu sulu kar ile yüksek kesimlerde kar yağışı beklediklerini söyledi.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika