spot_img
spot_imgspot_img
7.6 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Hava yollarının geliri yüzde 50 azalacak

Seçtiklerimiz

IATA’nın haziran ayında yayınladığı sektör istatistikleri raporuna göre havacılık sektöründeki şirketlerin toplam gelirlerinin 838 milyar dolardan 419 milyar dolara gerileyerek 2020 yılında %50 oranında azalacağı tahmin ediliyor.
 
Şirketlerin bu açığı daha çok kargo uçuşlarına yönelerek kapatmaya çalışacağı da öngörülenler arasında. Rapora göre 2019 yılında kargo uçuşlarından elde edilen gelirler 102.4 milyar dolar seviyelerindeyken, 2020 yılında 110.8 milyar dolar seviyelerine çıkması bekleniyor.
 
ŞİRKETLER KÜÇÜK GÖVDELİ UÇAKLARIN SAYILARINI ARTIRIYOR
 
Hava yollarına verilen devlet desteklerinin her ülke için farklı özelliklerde olduğunu söyleyen Strickland, “Destekler parayı halihazırda verimli bir şekilde kullanmayan havayollarına verildiği takdirde bu sadece fazladan kapasite oluşturarak verimsiz bir operasyonun devam ettirilmesine neden olur ama yine de daha fazla devlet desteği verileceğini tahmin ediyorum” diye ekledi.
 
Bloomberg Intelligence Analistleri George Ferguson ve François Duflot’un yayınladığı bir araştırmaya göreyse hava yollarının kullanım için hazırladığı uçaklar giderek artıyor ama servise sokulan uçakların daha küçük gövdeli olduğu dikkat çekiyor.
 
Kullanıma hazır hale getirilen filolar ABD’de %0.6, Avrupa’da ise %1.3 artış gösterdi. Fakat çeşitli havayolları küçük gövdeli uçakları kullanıma sokmayı tercih ederek filolarındaki büyük gövdeli uçakların çoğunluğunu hala park halinde bekletiyor.
 
CFO’LAR 2 YILDAN ÖNCE TOPARLANMA BEKLEMİYORLAR
 
IATA tarafından çeyreklik bazda yapılan ve hava yolları CFO’larının katıldığı sektör güveni anketine göreyse hem kargo hem yolcu uçuşları için geleceğe yönelik talepte bir toparlanma beklenirken sektör getirisinde daha zayıf bir iyileşme bekleniyor.
 
Tam olarak toparlanmanın ne zaman başlayacağı sorulduğundaysa, CFO’ların %42’si toparlanmanın 2 yıldan daha uzun süreceğini söylüyor. Havacılık sektöründe 2019’daki performanslarına ilk dönebilecek bölge olarak ise CFO’ların %42’si Asya Pasifik’i, %35’i ise Avrupa’yı işaret ediyor.
 
John Strickland birçok şirketin aşının bulunmasına güvendiğini fakat aşı bulunsa bile başarısının hemen hissedilmeyeceğinin altını çiziyor.
 
“Talep çok zayıf bir şekilde toparlanıyor” diyen Strickland, bir diğer sorunun ise iş çevrelerinin hava yolu kullanımlarını azaltmasıyla talebin yapısal olarak düşmesi olacağını belirtiyor. “Bazı sektörlerin video konferans yoluyla işleri halletmenin daha az maliyetli olduğunu anlayıp, iş seyahatlerini tasarruf amacıyla tamamen durdurabileceğine” dikkat çeken Strickland bu durumda havayollarının ciddi yapısal değişikliklere gitmek zorunda kalacaklarını düşünüyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika