spot_img
spot_imgspot_img
6.6 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Emirates küçülmeye devam ediyor

Seçtiklerimiz

Dubai hükümetinin sahibi olduğu Emirates Hava yolları, likidite sıkıntısı çektiği için çok sayıda pilot ve işçiyi işten çıkarmaya karar verdi.
 
Dört kaynak, Emirates Hava yolları şirketinin koronavirüsü salgını nedeniyle işgücünü daraltma yolunu gittiği, bu hafta içinde çok sayıda pilot ve çalışanının iş aktinin feshedildiğini kaydetti.
 
Kaynaklar, Dubai hükümetine ait hava yolu şirketinin, salgın nedeniyle nakit krizine girdiği ve çok sayıda pilot ve işçisinin maaşlarını ödemekte zorluk çektiğini belirtiyor.
 
Emirates Hava yolları’nın bir şirket sözcüsü ise bugün yaptığı açıklamada, işten çıkarmaları doğrularken, kaç kişinin çıkarıldığı konusunda ise bilgi vermekten kaçındığı gözlendi.
 
Kaynaklar daha önce Reuters’e yaptığı açıklamada, 4.300 pilot ve yaklaşık 22.000 işe alınan mürettebatın pandemi öncesi seviyelere kıyasla üçte bir oranında azaltılabileceğini söylemişti.
 
Şirketin baş işletme görevlisi Adel Ahmed Al Reda ise, Reuters’e verdiği demeçte 115 Airbus A380 pilotunun bu yıl hizmete geri dönmeyeceğini ve şirketin stratejisini gözden geçirmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.
 
Şirket sözcüsü Al Reda, hava yolu şirketini içeren Emirates Grubu’nda işten çıkarmaların hâlâ uygulama aşamasında olduğunu belirterek, "Hava yolu ve turizm şirketlerinin geri kalanı gibi, Kovid-19 da bize çok acı verdi ve sorumlu bir şirket olarak, operasyonları azaltma gereklilikleri doğrultusunda iş gücümüzün uygun büyüklüğünü belirlemeliyiz" dedi.
 
Emirates geçen hafta pilotlar ve kabin ekibini dağıtmıştı.
 
Korona krizinden en çok etkilenen sektörlerin başında havacılık sektörü geliyor. Başta Avrupa olmak üzere dünyanın birçok ülkesindeki hava yolu şirketi, korona krizinin patlak vermesinden sonra işçi çıkarmak ve hükümetlerden mali kurtarma talep etmek zorunda kalmıştı. Birçok AB ülkesi ise zor durumdaki hava yolu şirketlerine yardım etme kararı almıştı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika