spot_img
spot_imgspot_img
10.4 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Düşen Uçakla İlgili Genelkurmay’dan Açıklama

Seçtiklerimiz

GENELKURMAY AÇIKLAMASI 
 
Genelkurmay Başkanlığı, Aliağa Körfezi açıklarında eğitim uçuşu yapmakta olan Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait içinde 2 uçucu personelin bulunduğu bir adet T-37C uçağından dün saat 16.05’ten itibaren haber alınamadığını açıklayarak, arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. TSK internet sitesinde yapılan açıklamada, "Haber alınamayan uçakta bulunan iki uçucu personel ile ilgili arama-kurtarma çalışmaları, bir adet CN-235 uçağı, bir adet Cougar helikopteri, üç adet sahil güvenlik botu, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı kurtarma gemisi ve mayın avlama gemileri ile havadan ve denizden yoğun olarak devam etmektedir" denildi.
 
EĞİTİM SUBAYININ KİMLİĞİ BELLİ OLDU 
 
İzmir’in Foça İlçesi’nde düşen T 37 tipi eğitim uçağının, eğitim subayının Hava Pilot Teğmen Serkan Sağır (23) olduğu öğrenildi. 3 ay önce mezun olduğu kaydedilen Teğmen Serkan Sağır’ın bekar ve aslen Erzincanlı olduğu belirtildi. Kaza haberi, Sağır’ın Erzican’daki ailesinin evine ateş düşürdü. Bölgede arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi. 
 
PİLOT TEĞMEN´İN AİLESİ ENDİŞELİ BEKLEYİŞİNİ SÜRDÜRÜYOR 
 
Foça ve Yenifoça Beldesi arasındaki Aslanburnu Mevkii açıklarında denize düşen uçakta bulunan iki pilottan biri olan Hava Pilot Teğmen 23 yaşındaki Serkan Sağır’ın 3 ay önce İstanbul Hava Harp Okulu’ndan mezun oldu. Erzincan Üniversitesi Meslek Yüksekoklu Mobilya Bölümünde teknisyen olarak görev yapan Rıza ve ev hanımı Sebahat Sağır’ın iki erkek çocuğundan büyüğü olan Serkan Sağır, mezun olduktan sonra İzmir Çiğli’de Teğmen olarak göreve başladı. 
 
Genç teğmenin içinde bulunduğu uçak kazasının duyulmasının ardından Serkan Sağır’ın anne ve babasının yaşadığı Akşemsettin Mahallesi 670 sokak No:5 Kat 3’te bulunan evleri ziyaretçi akınına uğradı. 112 Acil Servis ambulansı evin önünde hazır tutulurken, Erzincan Vali Vekili Abdullah Çiftçi, AK Parti Milletvekili Sebahattin Karakelle ve aileyi tanıyan çok sayıda kişi ziyarette bulundu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika