spot_img
spot_imgspot_img
19.3 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Dünyanın En Hızlı Drone’ları İstanbul’a Geliyor

Seçtiklerimiz

Üçüncü havalimanı ( Yeni Havalimanı ) kısa bir süre sonra açılacak. Taşınma için hazırlıklar devam ederken havalimanı, 20-23 Eylül 2018 tarihlerinde Türkiye’nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali Teknofest İstanbul‘a ev sahipliği yapacak.
 
Milli teknoloji hamlesi hedefleri doğrultusunda düzenlenen bu festivalde gerçekleştirilecek etkinliklerden birisi de, World Drone Cup ( Dünya Drone Kupası ) olacak. Dünyanın en hızlı drone’ları bu etkinlik İstanbul’a getirilecek.

 

Bu kapsamda Dünya Drone Kupası organizasyonuna 25’ten fazla ülkeden toplam 64 sporcu katılacak. Bu sayede organizasyonun, bugüne kadar en fazla ülkenin katılım sağladığı drone yarışması olarak bir rekora imza atacağı belirtiliyor.
 
Teknofest İstanbul, Dünya Drone Kupası etkinliğine sahne olacak!
 
Hız – manevra kabiliyeti yüksek olan tamamen kullanıcının kumanda yeteneğine dayalı olarak tasarlanan araçların yer alacağı Drone Kupası’na Çin, Japonya, Brezilya, Amerika dahil olmak üzere toplam 25 ülkeden 64 sporcu katılacak.
 
Drone Yarışçıları Spor Kulübü tarafından hazırlanan etkinlikte, özel olarak hazırlanan parkurdaki yarışlarda, pilotlar tasarım ve montajlarını kendilerinin yaptığı drone’lar ile mücadele edecekler. Bu kapsamda saatte 250 km hıza ulaşabilen drone’lar arasında en iyisi İstanbul’un ev sahipliğinde belirlenecek.

 

Teknofest İstanbul’a katılım ücretsiz olacak!
 
Teknofest İstanbul’un, Türkiye’nin milli teknoloji hamlesini gerçekleştirmesi ve teknoloji üreten bir topluma dönüşmesinde önemli rol oynaması hedefleniyor.
 
Türkiye’nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan Teknofest, Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmalarının yanı sıra havacılık gösterileri, seminerler, uluslararası girişim zirvesi ve aktiviteleri ziyaretçilerine sunacak.
 
Teknofest’in teknoloji yarışmaları Aselsan, AA, Baykar, İGA, İsbak, Roketsan, TAI, Türk Hava Yolları, TÜBİTAK ve TÜRKSAT başta olmak üzere pek çok önemli kurumun desteğiyle düzenlenecek. Bunun yanı sıra katılım ücretsiz olacak.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika