spot_img
spot_imgspot_img
14.4 C
İstanbul
Cuma, 26 Nisan 2024

Çukurova Bölgesel Havaalanına İlk Kazma Ağustos’ta Vurulacak

Seçtiklerimiz

Çukurova Uluslararası Havalimanı yapım işini üstlenen Koçoğlu İnşaat Firma Yetkilisi Yüksek Mühendis Enver Haydaroğlu ve Kemal Muhsinoğlu ile şantiye Şefi Hasan Bilgin, başlayacak olan inşaat ile ilgili bilgi verdiler.

Tarsus’a bağlı Çiçekli, Karsavuran ve Kargılı köyleri çevresinde bulunan araziler üzerine kurulması planlanan Çukurova Bölgesel Havaalanı inşaat çalışmalarına önümüzdeki Ağustos ayında başlanarak, yaklaşık 4 bin 500 kişinin bu süre içerisinde istihdam edileceğini söyleyen Koçoğlu Firma Yetkilisi Enver Haydaroğlu, "İnşaatın kapalı alanının 420 bin metre kare kamulaştırılan saha ise 8 milyon metre kare. Havaalanı doğaya uygun yapılacak.

Binaların çatıları ise çimden oluşacak. Türkiye’nin en büyük ikinci havaalanı olacak. Pistler kuzey doğu ve güney batı yönünde olacak. İnşaatın yaklaşık 22 ayda tamamlanması, 2014’te işletmeye açılması planlanıyor. Üç vardiya esasına göre 24 saat çalışılacak. Aynı anda 4 bin 500 işçinin çalışması öngörülüyor. Sondaj ve zemin etüt çalışmalarının sonucu bekliyoruz. Bu süre içerisinde yapılması gereken işlerimizi yapıyoruz. "dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika