spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Bursa Hava Yolları’nda Tarihi Adım

Seçtiklerimiz

Bursa Valisi Şahabettin Harput’u ziyaret eden Arap Birliği Turizm Teşkilatı Başkanı Dr. Bandar Fahad El-Fehaid, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin de iştirakiyle Bursa’da kurulması planlanan Bursa Hava Yolları Şirketi’nin kurulması için iyi niyet protokolü imzalandı. Protokol imza töreninde konuşan Harput, “Bugün önemli bir karara imza atıyoruz.

Bursa’nın bugüne kadar rüyası olan, Bursa Hava Yolları adıyla kurulması hep gündemde olan, Bursa Hava Yolları’nın kurulması konusunda Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Bursa Ticaret Odası ile birlikte, Arap Turizm Örgütü arasında bir süredir devam eden görüşmeler bugün nihayete ermiş ve şimdi bu ortak mutabakat metnini imzalayacağız. Bu mutabakat metnine göre havayolu şirketimiz kurulma noktasında tam bir mutabakatla, bir protokole bağlanacaktır. Protokolün içerisinde yer alan maddelerden iyi niyetle bu şirketin kurulmasını, faaliyetlerinin ve diğer teknik hususların bir ay içerisinde taraflar arasında görüşülerek kesinleştirilmesi ve akabinde şirket kuruluşunun resmiyete dönüştürülmesi amaçlanmaktadır. Hem Bursa için hem de Arap Turizm Teşkilatı için hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, “Yaklaşık iki yıldır sürdürdüğümüz çalışmanın sonunda bugün Bursa Valiliği ile Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte Arap Turizm Birliği ile ortak iyi niyet sözleşmesini imzalamış oluyoruz. İnşallah en kısa zamanda bu çalışmaların sürdürülerek nihayete eriştirilmesini ve hem Bursa’mız hem ülkemiz hem de Arap dünyası açısından güzel bir hizmetin bir an önce başlamasını hedefliyoruz. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyoruz” şeklinde konuştu.

Bursa Valiliğine ve Büyükşehir Belediye Başkanı’na teşekkürlerini ileten Arap Birliği Turizm Teşkilatı Başkanı Dr. Bandar Fahad El-Fehaid, “Turizm taşımacılığı noktasındaki Bursa Hava Yolları’nın kurulmasıyla ilgili bir protokolün hazırlığı içerisindeyiz. Bilindiği üzere Bursa şehri turizm açısından çok önemli ve birinci sırada gelen şehirlerden bir tanesidir. Biz Arap tarafı olarak bu kurulmakta olan havayollarına her türlü desteği ve yardımı göstereceğimizi söylüyoruz. Bu kurulacak olan havayolları hiç şüphesiz ki Bursa için önemli bir turizm getirisi olacak ve turizmi burada hareketlendirecektir. Çok yakın bir tarih içerisinde 127 bin Arap turist ailesi Bursa’ya gelip konaklamıştı. Tabii ki buna katkı koyanlar başta Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin hükümetidir, Turizm Bakanı’dır, Bursa Vilayeti Belediyesi’dir ve burada bu konuyla ilgili olan herkesin bu konuda katkısı söz konusudur. Düşünün ki burada bir hava yolu olduğu zaman bu sayı onlarca kat artacaktır. Sonuç olarak Allah’ın izniyle, bereketiyle yürüyelim” dedi.

”HER TÜRLÜ GELİŞMEYE DESTEK OLACAĞIZ”

Arap ülkeleri ile Türkiye arasında çok önemli bağlantıların olduğunu belirten El-Fehaid, “Burada gizli bir virüs var gibi. Buraya gelen insan bu virüsü kapıyor ve bir türlü buradan, Bursa’dan çıkamaz hale geliyor. Mesela Lübnan’dan yatırımcı bir arkadaşımız geldi ve gelir gelmez burada ev alıp yerleşmeyi düşündü. Bu vilayetin, valiliğin, halkının iyiliği, güzelliği onların başında gelen Sayın Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanı, değerli valiliğin değerli üyelerinin ihlaslı duruşları, iyi niyetleri gelen misafirleri kucaklıyor, onların buraya daha fazla ilgi göstermesine ve burada kalmalarını sağlıyor. Her türlü ilerlemeyi, gelişmeyi inşallah Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gölgesinde tahakkuk edersiniz. Tabii ki burada Sayın Turizm Bakanımızı da unutmayalım. Onlar ve sizlerle birlikte önce Bursa’da, sonra Türkiye’nin diğer illerinde her türlü gelişmeye destek olacağız” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika