spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Borajet tazminat ödemedi

Seçtiklerimiz

Kayıp bagaj için mahkeme kararını verdi Borajet tazminat ödemedi
 
Almanya’da Köln Mahkemesi, bavulu kaybolan Süleyman Güçlü’nün açtığı davada yolcuyu haklı buldu ve Borajet Havayolları’nın tazminat ödemesine hükmetti.
 
Almanya’nın Dortmund şehrinde yaşayan Süleyman Güçlü isimli gurbetçi, 18 Mayıs 2016 tarihinde Borajet ile Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Köln şehrine uçtu. Havalimanında uzun süre beklemesine rağmen Güçlü’nün bagajı çıkmadı. Kayıp bagaj bürosuna gidip işlem yaptıran Güçlü’nün 5 ay beklemesine rağmen bavulu bulunamadı.
 
Uzun süre havayolunun kendisini oyaladığını belirten Süleyman Güçlü, en sonunda Köln Mahkemesi’nde dava açtı. Mahkeme 6 Haziran 2017 tarihinde sonuçlandı ve Borajet Havayolları’nın Montreal Yolcu Sözleşmesi’nin kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle en yüksek limit olan 1.450 Euro tazminat ödemesine karar verdi.
 
 Mahkeme kararının Borajet’i devralan SBK Holding’e 26 Haziran tarihinde tebligatla bildirilldiğini ve karara itiraz etmedikleri için cezanın kesinleştiğini söyleyen Süleyman Güçlü, buna rağmen hala kendisine tazminat ödenmediğini söyledi. Borajet Havayolları’nın kendisi gibi çok sayıda mağduru olduğunu söyleyen Süleyman Güçlü, “Alman mahkemesinin kararına göre benim uçağa haciz koydurma hakkım bile var. İcra takibi başlatacağım. Bu olayın peşini bırakmayacağım.  Borajet’in hukuki süreçte işlerini takip eden Gökçe Hukuk Bürosu ile de irtibata geçtim. Ama onlar da geri dönüş yapmadı” dedi.  
 
ABD’de yaşayan işadamı Yalçın Ayaslı tarafından kurulan Borajet, SBK Holding’e geçtikten sonra geçtiğimiz Nisan ayında tüm uçuşlarını durdurmuştu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika